Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Sársko bude pupkom svetovej rely

Monday, 13. 08. 2018 - 15:48, Ľuboš Kašický   

Sársko bude pupkom svetovej rely

Už nasledujúci víkend pokračujú Majstrovstvá sveta v rely (WRC) asfaltovou nemeckou súťažou. Udrží Thierry Neuville sľubovaný atak Sebastiena Ogiera?


Nemeckou rely vstupuje šampionát do poslednej tretiny a všetci fanúšikovia sa tešia na ďalší vývoj súboja medzi šampiónom Ogierom (ford) a vyzývateľom Neuvillom (hyundai). Zabúdať však nemôžeme ani na stále sa zlepšujúceho Estónca Tänaka (toyota), ktorý dominoval ostatnej fínskej rely a päť podnikov pred záverom ani jeho šance na titul nie sú ešte márne.

adac-low1.jpg

„Úspešne sme dokončili všetky prípravy a už sa nevieme dočkať, kedy sa to rozbehne," so vzrušením v hlase prezentoval nadchádzajúcu nemeckú súťaž na tlačovke riaditeľ pretekov, Friedhelm Kissel. „Sársko bude tento týždeň pupkom rely sveta," pridal sa k nemu miestny minister športu, Klaus Bouillon.

adac-low2.jpg

Deviaty podnik začína už vo štvrtok 16.augusta podvečer dvojkilometrovou špeciálkou v St. Wendel. Po vďačnom diváckom prológu sa potom naplno súťaž rozbieha v piatok ráno v dobre známom regióne moselských viníc. V sobotu na posádky čaká obávaný vojenský priestor Baumholder vrátane tankodromu Panzerplatte a legendárneho skoku Gina. V nedeľu 19.augusta sa potom súťaž vracia do viníc, kde končí Power Stage na Bosenbergu. Spolu teda posádky čaká 1222 kilometrov z ktorých je 325,76 km je meraných rýchlostných skúšok. Servis Park a centrum súťaže je Bostalsee, kam je počas celého víkendu pre divákov vstup voľný.

adac-rallye-deutschland-2018ticket.jpg

„Ako starosta St. Wendelu s radosťou vítam u nás nemeckú rely. Celé naše mesto zachvátila rely horúčka a tešíme sa, že nie sme iba dejiskom slávnostných ceremónií, ale sa u nás bude jazdiť aj štvrtkový prológ," netajil radosť z hosťovania rely súťaže miestny starosta Peter Klär. Pre fanúšikov je však zaujímavá aj informácia, že novou ambasádorkou nemeckej rely je aj slávna rely pretekárka Jutta Kleinschmidtova. „Je pre mňa veľmi vzrušujúce byť v novej funkcii ambasádorky súťaže a môcť sa svojimi skúsenosťami podieľať na príprave rely. Viem, čo taká súťaž obnáša a som presvedčená, že tak posádky, ako aj diváci sa môžu tešiť na naozaj zaujímavé preteky."

standings-pred-ger18.jpg

Dodajme ešte, že ADAC Rallye Deutschland 2018 štartuje vo štvrtok 16.augusta ráno o ôsmej shakedownom a podvečer začína slávnostným štartom a prvou rýchlostnou špeciálkou. Napokon, veď si nižšie môžete pozrieť itinerár a mapu súťaže. Pri pohľade na štartovú listinu je však jasné, že tento rok bude mať Slovensko na štarte iba jednu posádku -  Rastislav Chvala / Zuzana Lieskovcova, ktorí budú štartovať so štartovým číslom 104 na Peugeote 208 R2. Držať palce však budeme aj Honzovi Kopeckému a Pavlovi Dreslerovi, ktorí sa pokúsia zvíťaziť vo WRC2.

Itinerár súťaže - Mapa súťaže - Štartová listina



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri