Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Rosina okorenil fantastické preteky v Misane

Monday, 04. 07. 2022 - 19:03, Radovan Szabosi   

Rosina okorenil fantastické preteky v Misane

Štofi Rosina pokračoval vo výborných tohtoročných výkonoch aj ostatný víkend v italskom Misane, kde sa jazdili tretie preteky Fanatec GT2 Europen Series 2022.

Len nedávno vyskladaná slovenská posádka Rosina / Sládečka nastúpila do svojho druhého súťažného víkendu a opäť poriadne popreháňala svojich súperov. KTM X-Bow GT2, tímu True Racing by Reiter Engineering, dokázalo v zákrutách kompenzovať rýchlosť svojich súperov a evidentne bolo po celý víkend v hre o pódiové umiestnenia. To napokon potvrdila už kvalifikácia, keď slovenská posádka do úvodných pretekov vyrážala z prvého radu.

b70i3807.jpg

Preteky odštartoval Filip Sládečka, ktorý rozumnou jazdou neriskoval útok na nestabilného lídra v Lamborghini a s minimálnou stratou odovzdával druhú pozíciu Štofimu. Skúsený Rosina zakrátko prevzal vedenie v pretekoch a postupne zvyšoval náskok až na približne pätnásť sekúnd. V tej chvíli to vyzeralo už na suverénne víťazstvo slovenskej posádky. Lenže v poslednej tretine pretekov zostalo stáť na trati jedno Audi, a vyjsť muselo safety car. Vyjazdený náskok bol zmazaný. Po reštarte na Rosinovo KTM začal tvrdo dorážať Brabham, ktorý bol zásluhou Balance of Performance na rovinke rýchlejší o približne pätnásť kilometrov. Ostrieľaný Štofi statočne držal pozíciu do posledných metrov pretekov, no v dramatickom súboji prehral v poslednom sektore posledného kola! „Do konca pretekov ostávalo len pár stovák metrov. Dán na Brabhame zaútočil vnútrajškom a ak by som sa neuhol, tak by sme obaja nedokončili. Prísť o víťazstvo v poslednom kole ma mrzí, ale berieme aj druhé miesto. Pred nami je podvečerný druhý štart, kde máme stále šancu na ďalšie pódium,“ okomentoval prvé preteky Štofi Rosina.

b70i3844.jpg

Do druhých pretekov vyrážal ako prvý v kokpite KTM X-Bow GT2 Púchovčan. Stratégia bola jasná. Udržať kontakt s autami vpredu a odovzdávať s minimalizovanou stratou. To sa podarilo, a Nitran Sládečka následne dokázal zmazať celú stratu. V dramatickom závere, keď štyri najrýchlejšie autá na trati prefrčali cieľom v jedinej sekunde, obsadilo KTM slovenskej posádky tretie miesto absolútne a ešte dôležitejšie druhé miesto v najvyššej triede PRO-AM. „Po štarte som stratil pozíciu, no vedel som, že máme výborne postavenú stratégiu a tak som zbytočne neriskoval, len kontroloval rozostupy,“ vysvetľuje priebeh druhých pretekov Štofi. „V druhej časti sa to potvrdilo. Filip odviedol skvelú prácu a doviezol auto v pozícii, ktorú sme očakávali. Z Misana preto odchádzame spokojní. Dve druhé miesta nás posunuli znova vyššie v priebežnom poradí a potvrdili oprávnenosť ambícii nášho tímu.“

r2-finish.jpg

Rešpektovaný bývalý šéf McLarenu Ron Dennis tvrdí, že len kvalitný pilot dokáže dostať auto do cieľa na pozícii, na akú v daný deň auto má. V tom je rozdiel medzi dobrým a výborným pilotom. V Misane tak slovenská posádka Štofi Rosina a Filip Sládečka potvrdila do akej kategórie patrí. Po polovici aktuálnej sezóny GT2 sú už Slováci na dostrel od lídrov priebežného poradia a v nasledujúcich pretekoch v belgickom Spa-Francorchams, ktoré sa jazdia hneď tento mesiac (22. – 24. júl 2022), môžu svoje postavenie ešte vylepšiť.

sro-b59i6653-2022.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri