Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Rosina na ceste do DTM

Wednesday, 05. 10. 2022 - 20:41, Radovan Szabosi   

Rosina na ceste do DTM

Najúspešnejší slovenský okruhový pretekár Štofi Rosina dostal pozvanie na testy do prestížnej nemeckej série cestovných vozidiel - DTM. Už v najbližších dňoch sa tak rozhodne o jeho ďalšom smerovaní.

Nemeckú sériu cestovných vozidiel Deutsche Tourenwagen Masters (DTM) fanúšikom motoristického športu predstavovať isto netreba. Silné zázemie nemeckých automobiliek pomohlo tejto prestížnej sérii vybudovať kredit vyšší, než mali samotné Majstrovstvá sveta cestovných vozidiel (WTCC), či aktuálny Svetový pohár (World Touring Car Cup). Veď stačí len pripomenúť, že v aktuálnom ročníku môžeme na štarte vidieť vozidlá ako Mercedes AMG GT3, Audi R8 LMS, BMW M4 GT3, Ferrari 488 GT3, Lamborghini Huracan GT3, či Porsche 911 GT3 R. Čo meno, to skvost!

sro-mg-2025-2.jpg

A inak tomu nie je ani so štartovou listinou. Za 36 rokov histórie nemeckej série cestovných vozidiel sme na štarte mohli vidieť tie najväčšie mená svetového autošportu vrátane Sebastiena Loeba, Sebatiena Ogiera, či celý rad ex-pilotov F1. Kompletnú sezónu v DTM absolvovali napríklad Mika Häkkinen, David Coulthard, Ralf Schumacher, Allan McNish, Jean Alesi, Robert Kubica alebo Heinz-Harald Frentzen. Z aktuálnych pilotov F1 tam vlani sedem štartov absolvoval aj Alex Albon. Teraz sa medzi elitnými menami autošportu prvýkrát v histórii DTM môže objaviť aj Slovák!

„Na základe mojich výsledkov som dostal ponuku od nemenovaného tímu na štart v nemeckej sérii cestovných vozidiel DTM,“ prezradil dnes 33-ročný úspešný slovenský pretekár Štofi Rosina. „V priebehu nasledujúceho týždňa by som mal s tímom absolvovať testy. Zatiaľ nemôžem prezradiť ani vozidlo, ani meno tímu, no môžem povedať, že sa na to veľmi teším. Bol by to ďalší úspech slovenského automobilového športu, na čo som samozrejme hrdý.“ 

stofifb.jpg

Pripomeňme si, že Štofi Rosina posledné tri sezóny spolupracuje ako továrenský pilot s KTM, kde sa podieľa na vývoji veľmi konkurencieschopného špeciálu KTM X-Bow GT2. V aktuálnej sezóne má dokonca, so svojim spolujazdcom v Filipom Sládečkom, našliapnuté na európsky titul v GT2 European Series! Rozhodovať sa bude už 15. októbra v posledných pretekoch sezóny na okruhu Paula Ricarda.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri