Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné

Richard Gonda žne úspechy aj v minikárach

Tuesday, 18. 05. 2010 - 09:04, Miroslav Majláth   

Richard Gonda žne úspechy aj v minikárach

Banskobystričan Richard Gonda o ktorého tohtoročnom prestupe do formule Renault sme vás už informovali si uplynulý víkend odskočil na preteky minikár v domácej Banskej Bystrici a všetkým prítomným dokázal, že to ešte v minikáre nezabudol.

Tibor Szabosi;co8c9185-1.jpg

Druhé podujatie Majstrovstiev Slovenskej republiky minikár, ale aj Slovenského Pohára pokračovalo na kopci neďaleko Banskej Bystrice. Na jej štart sa postavil aj Richard Gonda, ktorý už v minuloročnej sezóne „zavesil" tento šport na kliniec a presedlal najskôr do pretekov automobilov do vrchu a v tohtoročnej sezóne do Carpathian Cupu, ktorý je súčasťou North European Cupu, v ktorom bojujú formule Renault na pretekárskych okruhoch po celej Európe.

Tibor Szabosi;yt2c8867.jpg

Napriek tomu, že Richard v minikáre nesedel už takmer rok, celej konkurencii na domácom kopci neďaleko Banskej Bystrice dokázal, že s ním stále treba rátať. Po oba dva dni pretekov zajazdil na tunajšej trati najrýchlejší čas a deklasoval tak celú konkurenciu. „Minikáry boli pre mňa super odreagovaním od prípravy na formulové preteky. Samozrejme sa tieto dve disciplíny motoristického športu dopĺňajú. Minikáry ma naučili jazdiť presnú a čistú stopu, využívať brzdy až na poslednú chvíľu a zase formula mi pomohla pri vnímaní rýchlosti," povedal Richard, ktorý na pretekoch minikár predstavil svojim minikárovým kolegom aj jazdu vo formule Renault.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri