Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Extra

Revolučné kupé Veloster s pohonom všetkých kolies a výkonom 368 kW (500 k)

Thursday, 24. 02. 2011 - 10:21, Ivan Václavík   

Revolučné kupé Veloster s pohonom všetkých kolies a výkonom 368 kW (500 k)

Kým nová generácia zákazníkov očakáva spustenie predaja kupé Veloster, Hyundai už pripravil pre tento nevšedný model prvé športové aktivity. V spolupráci s tímom Rhys Millen Racing (RMR) a sponzorom Red Bull nasadí upravený Hyundai Veloster do seriálu amerických majstrovstiev v rallycrosse.

hyundai-veloster-1g.jpg

Na autosalóne Chicago Auto Show prezentovala spoločnosť Hyundai Motor America svoj športový program a v rámci neho aj kupé Veloster s pohonom všetkých kolies a výkonom 368 kW (500 k). S prvým špeciálnym vozidlom bude štartovať jeho konštruktér, v USA známy pretekár Rhys Millen, za volantom druhého automobilu sa budú striedať americký šampión v rally Marcus Dodd a svetový rekordér vo freestyle-motokrose Robbie Maddison.

hyundai-veloster-backg.jpg

„Nový Veloster modelového roku 2012 je hravý, poskytuje veľký pôžitok z jazdy a vďaka Rhysovi a jeho tímu ho môžeme predstaviť fanúšikom automobilových pretekov ešte pred spustením predaja v lete tohto roku. Podieľal som sa s Rhysovým otcom Rodom Millenom pred takmer dvadsiatimi rokmi na aktivitách značky Hyundai v súvislosti s pretekmi do vrchu Pikes Peak, preto veľmi oceňujem, že spolu s jeho synom teraz môžeme v rámci automobilového športu inšpirovať mladú generáciu," povedal Mike O'Brien, viceprezident Hyundai Motor America pre produktové plánovanie.

hyundai-veloster-int-g.jpg

Štvorvalcový motor Hyundai s objemom dva litre je vybavený turbokompresorom, pričom dosahuje maximálny výkon približne 368 kW (500 k) a maximálny krútiaci moment vyše 810 Nm. Krútiaci moment motora sa prenáša prostredníctvom 6-stupňovej sekvenčnej prevodovky a systému pohonu Xtrac na všetky štyri kolesá.

hyundai-veloster-rallyg.jpg

Na pretekoch rallycrosse štartuje päť automobilov upravených ako na rally. Kompaktné automobily majú výkon vyše 500 koní a pohon všetkých štyroch kolies. Vozidlá jazdia na okruhu kombinovanom z asfaltu a štrkového povrchu, kde nechýbajú ani drifty a skoky. Všetkých päť pretekárov štartuje naraz.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri