Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  IRC

Rekordných 28 áut špecifikácie S2000 Geko Ypres Rally

Tuesday, 21. 06. 2011 - 10:04, Katarína Ďurecová   

Rekordných 28 áut špecifikácie S2000 Geko Ypres Rally

Rekordný počet 28 áut špecifikácie S2000 uvidia diváci počas piateho kola seriálu IRC, ktoré sa uskutoční na území belgického okresu Ypres. Celá štartová listina obsahuje priam neuveriteľných 122 mien.

Najväčšie zastúpenie v kategórii S2000 bude mať v Belgicku značka Škoda, ktorá na túto rally nasadí 13 áut. Za volantom Fabie S2000 uvidíme jazdca továrneho tímu Jana Kopeckého, domáceho Freddyho Loixa, ktorý je považovaný za azda najväčšieho favorita, či nórskeho mladíka v službách Škody UK Andreasa Mikkelsena. Okrem nich sa s týmto autom predstaví ešte Čech Antonín Tlusťák, skúsený Toni Gardemeister, mladý Holanďan, ktorého sme minulý rok mohli vidieť v JWRC, Hans Weijs, či mladý Estónec, ktorý tento rok preteká v SWRC, Karl Kruuda. Ďalšími jazdcami, ktorí sa predstavia za volantom tohto auta sú známi Holanďania Mark van Eldik, Bernhard ten Brinke a Edwin Schilt, domáci Bernd Casier, či Johnatan Greer z Veľkej Británie alebo Ír Robert Barrable.

So Škodou Fabia S2000 sa mal na tomto podujatí pôvodne objaviť i Patrik Sandell, ten ale svoje plány nakoniec zmenil. „Pri pohľade na to, že máme za sebou dve rally v rade, ktoré nám priniesli sklamanie, je na nás vyvíjaný tlak a musíme konečne získať nejaký dobrý výsledok. Tým pádom si musíme vybrať tie podujatia, na ktorých budeme najviac konkurencieschopní. Proste musíme klásť dôraz na výsledky ako na učenie. Nie je to optimálne, ale taká je realita", vysvetľuje svoje rozhodnutie Sandell, ktorý sa najbližšie v IRC objaví na Azorských ostrovoch.

Tibor Szabosi;co8c1432-3.jpg

Druhé najväčšie zastúpenie na tejto rally má Peugeot, ktorý v Belgicku nasadí 8 207 S2000. Za továrny tím nastúpi druhým miestom z Ukrajiny povzbudený Bryan Bouffier, ďalším jazdcom, na ktorého výkony iste bude treba dávať pozor je domáci Thierry Neuville. Z pravidelných účastníkov IRC uvidíme v Belgicku ešte Guya Wilksa z Peugeotu UK a Portugalčana Bruna Magalhaesa. S Peugeotom 207 S2000 sa predstavia i kvalitní domáci jazdci (a jazdkyňa) - Melissa Debackere, Dominique Bruyneel a Pieter Tsjoen, ktorého mal pôvodne navigovať Eddy Chevalier. Ten sa ale zranil pri poslednom podujatí WRC v Grécku, kde navigoval Petra van Merksteijna Jr., a preto Chevaliera na Ypres na poslednú chvíľu nahradí Lara Vanmeste. Za volantom ôsmeho Peugeotu 207 S2000 uvidíme Taliana Lucu Bettiho.

Na Geko Ypres Rally mal pôvodne štartovať i korzický jazdec Pierre Campana, ktorý zažiaril na svojej domácej Tour de Corse, nakoniec ale tomu tak nebude. Dôvodom je (ako inak) nedostatok finančných prostriedkov.

Luboš Kubele;boufier25-jpg.jpg

Štyri autá špecifikácie S2000 budú pochádzať z dielne Fordu. Za volantom Fiesty S2000 sa predstavia dvaja poľskí jazdci - Michal Solowow a Maciej Oleksowicz, Francúz Julien Maurin a Nemec Felix Herbold.

Proton nasadí do tejto súťaže dve Satrie Neo S2000, za ktorých volantom budú tohtoroční továrni jazdci Giandomenico Basso a PG Andersson. Na štarte uvidíme i jeden Abarth Grande Punto S2000, s ktorým bude štartovať Luca Rosseti.

Luboš Kubele;498t1336.jpg

Na štarte bude i jeden Mini Countryman Cooper, v ktorom uvidíme domáceho jazdca Patricka Snijersa; ten však v kategórii S2000 bodovať nebude. Z ďalších známejších mien nebude na štarte chýbať Snijersov krajan Alexandre Romain, ktorý tento rok štartuje v belgickom šampionáte s Citroenom C4 WRC, ďalej Švajčiar Florian Gonon, Holanďan Kevin Abbring, ktorý minulý rok štartoval v JWRC, či ďalší bývalý jazdec JWRC Harry Hunt, ktorý je zároveň minuloročným šampiónom IRC v dvojkolkách.

Celú štartovú listinu na Geko Rally Ypres si môžete pozrieť tu.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri