Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Rallye OiLibya de Tunisie: 7. etapa - Viladoms a Vigouroux víťazmi

Wednesday, 29. 04. 2009 - 00:00, Michal Kostka   

Rallye OiLibya de Tunisie: 7. etapa - Viladoms a Vigouroux víťazmiPo zrušenej šiestej etape zahájila Tuniská rally svoju druhú polovicu siedmou etapou s meraným úsekom v dĺžke 397 kilometrov. Neplánovaný deň voľna padol vhod najmä Ericovi Vigourouxovi, nepríjemnosti predchádzajúcich dní mu vynahradilo prvé etapové víťazstvo. V jednej stope sa konečne skončila hegemónia dua Despres - Coma, prelomiť ju ako prvý dokázal Jordi Viladoms.



Bivak v Quaryate privítal všetkých súťažiacich ktorí prekonali technický úvod etapy, aj jej rýchlu záverečnú pasáž. Najrýchlejší však môže byť len jeden a tým dnes bol Jordi Viladoms. Etapové maximum si druhým miestom vylepšil aj Francisco Lopez, a práve títo dvaja jazdci sa naťahajú o každú sekundu v boji o tretie miesto priebežnej klasifikácie. Na jej čele sa od štvrtej etapy bezpečne drží Marc Coma, dnes vrátil Despresovi požičané a včerajšie štyri stratené minúty získal späť. Piaty v etape a aj celkovo je sympatický David Casteu, na víťazstvo už pomýšlať nemôže, pódium má však stále na dosah.



Olivier Pain zhodnotil siedmy súťažný deň pozitívne, bodaj by nie, keď vyhral v hodnotení štyristopäťdesiatok. Necelých trinásť minút, ktoré stiahol z náskoku Lucu Mancu nie je málo, na konte ich má však stále ešte vyše šesťdesiat. Na predposlednom mieste spoločnej klasifikácie motocyklov a quadov sa nachádza Christian Califano, dakarský debutant a bývalý hráč rugby, ktorý napriek ťažkému pádu pred štyrmi dňami srdnato bojuje a pokračuje v súťaži. Nemenej sa snažia aj jediné dve dámy tejto kategórie, Virginie Premat (Yamaha) a Camelia Liparoti (KTM quad) sú zoradené na dvadsiatom a dvadsiatom prvom mieste. Český reprezentant Marek Podlipný je šestnásty.



Na lepšie časy z roku 2008 si zaspomínal Eric Vigouroux. Kým pred rokom tu do posledných chvíľ zvádzal súboj o celkové prvenstvo, ktorý napokon prehral o štyri minúty, dnes sa snaží udržať sa v prvej desiatke. Technické problémy v štvrtej a piatej etape sú príčinou jeho švorhodinovej straty na vedúceho Terranovu. Dnes sa však akýmkoľvek ťažkostiam vyhol a naplno využil potenciál svojho brutálneho, ale krásneho Chevroletu. Jediný, kto s ním dokázal držať krok, bol priebežný líder Orlando Terranova. Na čele má k dobru tridsať tri minút na celkovo druhého a dnes siedmeho Lavieilla. Prepad z trojky na päťku postihol Chicherita, vinou bola porucha turba. Na uvoľnenej pozícii ho ihneď nahradil tímový kolega Novickij. Medzi nich sa ešte vopchal Pascal Thomasse, jeho nádej na pódium tak stále žije.



Kamene v úvode etapy potrápili mnohé posádky, defektom sa vyhol málokto. Napriek opatrnej jazde menil koleso po 150 kilometroch Terranova, o päťdesiat kilometrov ďalej aj Jean-Louis Schlesser, no a Nicolas Misslin, ktorý sa už zžíva so svojím novým Mitsubishi, musel kvôli defektu zastavovať hneď dva razy. V triede T2 namerali najlepší etapový čas talianskej posádke Michele De Nora/Maurizio Dominella, celkovo však s prehľadom vedie Artem Varencov. Kamióny dnes vyhral Sylvian Besnard, celkovo je však beznádejne posledný a vedúci Alain Coquelle môže zostať kľudný.

Zajtra Tuniská rally opúšťa územie Líbye. Ale zatiaľ čo cieľový bivak už bude situovaný v Tunisku, porcia 365 súťažných kilometrov bude servírovaná ešte na opačnej strane hranice.





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri