Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Raikkonen: Rally je moja najväčšia životná výzva

Tuesday, 05. 01. 2010 - 17:09, Lukáš Raník   

Raikkonen: Rally je moja najväčšia životná výzva

Kimi Raikkonen sa prvý krát vyrozprával pre časopis jeho generálneho sponzora, spoločnosti Redbull. Hovoril o svojej novej životnej výzve, ako aj o tom, že ho rally od malička fascinovalo.

V tomto roku ho budeme vidieť v juniorke Citroenu, vedľa Sebastiana Ogiera. Kimi sa zúčastní, okrem rally Nového Zélandu kompletného majstráku na Citroene C4 WRC, ktorého farby Vám ako prvý prinášame.

09news01kimi-redbull-460.jpg;Design Kimiho C4 WRC


„Ako každý správny Fín aj ja som sledoval od malička rally v televízií. Najviac sa mi páčil Peugeot 205 T16 Ariho Vatanena. Prvá rally, na ktorú som sa bol pozrieť bola rally tisícich jazier v roku 1991, vtedy vyhral Kankunen na Lancií Delta Integrále," spomína Kimi.

kimi-redbull.jpg

„ Vždy som chcel jazdiť rally, ale veľmi rýchlo som prešiel do F1 a tam som nemohol popri F jednotke sa zúčastniť nejakej rally. Teraz som dostal šancu, síce už mám 30 rokov, ale nemyslím si, že jazdec F1 sa nemôže presadiť v rally a naopak," pokračuje sympatický Fín.

kimi-rally.jpg;Kimi na fínskej rally 2009

Kimi taktiež v rozhovore priznal, že chyba, ktorú spravil vo Fínsku je spôsobená nedostatočnými skúsenosťami s rozpisom. „Išiel som veľmi rýchlo. V jazde som sústredil na to, čo som videl a nepočúval som poctivo rozpis. Na rally je potrebné sústrediť sa na 100% na rozpis. To sa musím naučiť, riadenie by nemal byť taký problém."

kimi-redbull1.jpg

Ak by sa podarilo Kimimu stať sa majstrom sveta. Bol by historicky prvým jazdcom, ktorému by sa podaril získať skalp v oboch kráľovských kategóriach. „Určite by pre mňa znamenal viac titul rally ako v F1. Ale som len na začiatku a pred sebou mam toho ešte strašne veľa. Určite je to moja najväčšia výzva v živote. Musím sa pekne učiť všetko od začiatku. Chcem zistiť aký dobrý som," dodáva Kimi Raikkonen.

zdroj:mtv3.fi,rallyonline.pl


Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri