Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

RAID Adventure team už po štvrtýkrát na rally Budapest - Bamako

Thursday, 08. 01. 2009 - 14:51, T. Szabosi   

RAID Adventure team už po štvrtýkrát na rally Budapest - Bamako Posádka Raid Adventure team-u v tradičnom zložení Juraj a Daniela Ulrichovci sa postavia v sobotu 17.1.2009 po štvrtýkrát na štart diaľkovej rally Budapest – Bamako. Vo všetkých troch predchádzajúcich ročníkoch dokázala táto posádka zvíťaziť, či sa tento úspech podarí zopakovať, to sa ukáže v priebehu 15 dní a absolvovaní 8314km.

Rally Budapest Bamako sa teší neustále rastúcemu záujmu o čom svedčí aj fakt, že väčšina štartovného poľa bola obsadená už koncom februára tohto roku. Väčšina posádok je maďarských ale tento rok sú tu aj posádky z Talianska, Slovinska, Holandska, Anglicka, Čiech, Poľska, Rumunska, Nórska a dokonca Estónska.



Táto súťaž je predovšetkým o navigácií, nie je zameraná na rýchlosť, aj keď to v niektorých chvíľach tak nevyzerá. V tomto roku organizátor naplánoval mimoriadne ťažké etapy naprieč púšťou, ktoré kopírujú trate predchádzajúcich ročníkov Dakaru. Posádky sú hodnotené na základe získavania bodov z kontrolných stanovíšť, ktorých je približne 10 za deň.

„Podarilo sa nám dosiahnuť trikrát víťazstvo, a samozrejme sa o to štvrté pokúsime aj tento rok“, - hovorí Juraj Ulrich. „Máme informácie, že naši súperi sa budú snažiť urobiť všetko pre to, aby nám to nevyšlo. Nebude to určite jednoduché, ale len tak ľahko sa nevzdáme a rozhodne budeme bojovať“



Súťaž ma každoročne aj charitatívny význam, jednotlivé posádky totiž pomáhajú africkému obyvateľstvu rôznymi formami, či už oblečením, hračkami, školskými pomôckami alebo zbierkou na pitnú vodu.

„Raid Adventure Team sa zúčastní tejto rally opäť s vozidlom Nissan Navara. Toto vozidlo ideálne kombinuje vynikajúce terénne schopnosti a komfort pre posádku. V náročných afrických podmienkach sa už mnohokrát osvedčilo“ vysvetľuje Martina Jirásková, PR manažérka Nissan SCEE pre Česko a Slovensko. „Veríme, že Navara potvrdí svoje schopnosti a prispeje aj tento rok k dobrému umiestneniu Ulrichovcov.“





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri