Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Predstavujeme

Prezliekanie Accordu zvonka i vnútri

Wednesday, 26. 01. 2011 - 16:54, Ivan Václavík   

Prezliekanie Accordu zvonka i vnútri

Inovovaná Honda Accord sa predstaví v Ženeve na marcovom autosalóne vo dvoch podobách: ako sedan a Tourer. Obe verzie pre rok 2011 prešli radom zmien, zameraných predovšetkým na zlepšenie vzhľadu, jazdných vlastností, ovládateľnosti a zníženie emisií.

honda-accord1.jpg

Inovovaný je interiér a po prvýkrát zavádzajú v modeli Accord systém automatického prepínania diaľkových svetiel s osvetlením zákrut. Pri obidvoch verziách sú na prvý pohľad viditeľné kozmetické zmeny predných svetlometov a nárazníkov. Svetlomety majú ostrejšie črty a pôvodne oranžové ukazovatele smeru sú teraz v čírom vyhotovení. Pri vyššej úrovni výbavy sú použité bi-xenónové svetlomety s funkciou osvetlenia zákrut, ktorá zlepšuje viditeľnosť pri jazde v noci.

honda-accord2.jpg

Úpravy sa dotkli aj mriežky chladiča - jej športový vzhľad zdôrazňujú dve stredové priečky z rovnakého pochrómovaného materiálu, ako je vonkajší rámik. Vstupný chladiaci otvor a priehlbne pre hmlové svetlomety sú pri všetkých modeloch viac skosené, takže línia prednej časti vozidla pôsobí agresívnejšie.

V zadnej časti sedanu sú použité nové zadné svetlá. Ich časti pre spiatočku a ukazovatele smeru majú bledočervenú farbu, ktorá ladí s farbou hmlovky a celá zadná časť vďaka tomu pôsobí vyváženejšie. Na výber budú tri nové farby karosérie - strieborná Alabaster Silver, šedá Graphite Lustre a modrá Celestial Blue Pearl.

honda-accord3.jpg

Zmeny nastali aj v interiéri. Vo väčšine úrovní výbavy sú použité nové materiály čalúnenia sedadiel a výplní dverí, ktoré kabíne dodávajú inú atmosféru. Pre verziu Type S je štandardne ponúkané polokožené čalúnenie sedadiel v tmavo šedom vyhotovení a čierne čalúnenie stropu, ktoré túto výbavu odlišuje od ostatných. Dekorácie imitujúce kov na páke ručnej brzdy, kulise radiacej páky, na volante, paneloch dverí a stredovej konzole majú teraz tmavší odtieň, ktorý lepšie ladí s novými textilnými materiálmi v interiéri. Priestor pre nohy cestujúcich je pri väčšine modelov modro osvetlený (pokiaľ sú rozsvietené svetlomety), zatiaľ čo pri verzii Type S je osvetlenie červené.

Vylepšenie dieselového motora 2.2 i-DTEC s výkonom 150 k sa zameralo predovšetkým na zníženie spotreby paliva a emisií. Konštruktéri spoločnosti Honda sa zamerali aj na zníženie strát spôsobených trením v kolesách. Všetky nové Accordy sú preto vybavené ložiskami kolies s nižším trením a pneumatikami s nižším valivým odporom. Pri verziách s automatickou prevodovkou boli znížené aj straty vznikajúce trením v prevodovke a prevodové stupne boli optimalizované z hľadiska zníženia spotreby a emisií.

Vynikajúca akustika súčasnej generácie modelu Accord bola ešte viac vylepšená vďaka použitiu izolačnej peny s vyššou hustotou v priestore pod kapotou a za palubnou doskou. Zmeny sa dotkli aj zvukovej izolácie v podlahe, ktorá bola pri verziách s dieselovým motorom doplnená akustickými krytmi časticového filtra a zberného výfukového potrubia. Súbor opatrení na zníženie hluku dopĺňa zväčšenie hrúbky zadného skla o 0,9 mm, vďaka ktorému sa podarilo zlepšiť komfort pre cestujúcich na zadných sedadlách.

Japonským konštruktérom sa podarilo v spolupráci s ich nemeckými a britskými kolegami ďalej vylepšiť charakteristiku tlmičov pri verziách Accord Tourer i sedan - s ohľadom na rôznorodé typy vozoviek, ktoré sa nachádzajú v Európe. V prípade tlmičov s dvoma režimami prinieslo zlepšenie vyššiu stabilitu pri jazde po diaľnici vysokou rýchlosťou, ale predovšetkým výrazné zlepšenie kvality jazdy na nekvalitných vozovkách.

Jednou z najviditeľnejších zmien pri vyšších výbavách modelu Accord je doplnenie aktívnych svetlometov, ktoré pri jazde zaisťujú lepšie osvetlenie zákrut. Do súčasných svetlometov boli elegantne integrované dodatočné svetlá, ktoré osvetľujú priestor po stranách vozidla a pomáhajú tak vodičovi pri zníženej viditeľnosti. Svetlo na príslušnej strane sa rozsvieti vždy, keď vodič zapne ukazovatele smeru, alebo keď otočí volantom o viac ako 90 stupňov. Pri cúvaní sa rozsvietia obidve svetlá, aby mal vodič dobrý výhľad na obe strany.

Ďalšou novou technológiou značky Honda je systém automatického prepínania diaľkových svetiel, ktorým sú vybavené verzie s bi-xenónovými svetlometmi. Tento systém je riadený kamerou, umiestnenou medzi čelným sklom a vnútorným spätným zrkadielkom. Kamera dokáže rozpoznať svetlomety protiidúcich vozidiel alebo zadné svetlá vozidiel vpredu a podľa potreby prepne z diaľkových svetiel na tlmené. Podobný systém už majú automobily značky Opel. Vodič sa vďaka tomu môže plne sústrediť na riadenie a nemusí diaľkové svetlá prepínať ručne.
Nová verzia Hondy Accord príde na európsky trh v apríli 2011.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri