Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Prezident FIA na Slovakia Ringu

Tuesday, 26. 06. 2012 - 10:20, Daniel Mandzi   

Prezident FIA na Slovakia Ringu

Prezident Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA) Jean Todt navštívil v pondelok 25. júna po prvýkrát Slovensko. Jeho kroky mierili priamo na prvý slovenský permanentný okruh Slovakia Ring pri Orechovej Potôni.

 

Martin Trenkler;mg-9117.jpg

Todt sa pred funkciou prezidenta FIA preslávil najmä vedením tímu Ferrari F1, pod ktorým Michael Schumacher získal väčšinu svojich majstrovských titulov. FIA (Fédération Internationale de l'Automobile) je najvyšší a najväčší nezávislý orgán svetového motoršportu (pod ktorý spadá napr. F1) a svojimi zastupiteľstvami v 125 krajinách podporuje nielen rozvoj motoršportu, ale predovšetkým sa svojou kampaňou Make Roads Safe (Spravme cesty bezpečnejšími) podieľa na zlepšovaní bezpečnosti na cestách. Todt prišiel na pozvanie Slovenskej asociácie motoristického športu (SAMŠ), ktorá je výkonným orgánom FIA na Slovensku.

Martin Trenkler;mg-9148-1.jpg

Po detailnej exkurzii po areáli okruhu prezident FIA poznamenal: „Som naozaj milo prekvapený, aký veľkolepý okruh a areál u vás vyrástol. Som rád, že sa u vás okrem motoristického športu rozvíja naďalej aj kampaň o bezpečnejšie cesty."

Martin Trenkler;mg-9241-2.jpg

Fotogaléria: Jean Todt na Slovensku

Slovakia Ring v Orechovej Potôni je jedinečný motoristický areál na Slovensku. Na jednom mieste ponúka možnosť jazdiť na špičkovom motoristickom okruhu, zdokonaliť sa v škole bezpečnej jazdy, vyskúšať si off-road a užiť si relax v hoteli. Slovakia Ring je moderný okruh so špičkovými parametrami a dĺžkou 5 922 m, ktorou sa radí medzi najdlhšie v Európe. Ponúka pestré možnosti využitia pre profesionálov aj amatérskych jazdcov a prináša pravidelné víkendové podujatia pre širokú verejnosť. Pre všetkých, ktorí si chcú preveriť a zdokonaliť svoje jazdné zručnosti, je pripravená Driving Academy so školou šmyku a kurzami jázd rôzneho zamerania a náročnosti. Po aktívnom výkone si môžete dopriať obed či večeru v Hoteli Ring***, ktorý zároveň ponúka 47 izieb/apartmánov a wellness so saunami a bazénom.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri