Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Prešovčania doviezli víťaznú „valašku“

Thursday, 04. 04. 2019 - 09:19, Ľuboš Kašický   

Prešovčania doviezli víťaznú „valašku“

Do úvodnej súťaže novej sezóny Majstrovstiev Slovenska Rally, ktorá sa jazdila netradične vo Valašskom Meziříčí, vyslal prešovský tím Rally System Slovakia iba jednu posádku. Tomáš Konečný a Matúš Lejko však nesklamali a doviezli cenné víťazstvo.

 

Tibor Szabosi;asf-9629-2.jpg

Už vlani Prešovčania bojovali o titul v triede 3, ktorý im tesne unikol. Teraz do sezóny vyštartovali s jednoznačnou ambíciou a už na úvodnej súťaži ju začali dôsledne napĺňať. „Vždy ideme na štart s cieľom zajazdiť najvyššie, ako sa dá. V novej sezóne chceme získať slovenský titul v našej triede 3 a urobíme preto všetko,“ priznal zdravé odhodlanie sympatický Tomáš Konečný, ktorý do sezóny znova nastupuje s vozidlom Subaru WRX a s osvedčeným spolujazdcom Matúšom Lejkom.

Tibor Szabosi;c30i5144-13.jpg

Moravská „Valaška“ sa jazdila na dve etapy a to pre slovenský „majstrák“ znamenalo dva extra bodované súťažné dni. Začínalo sa večerným diváckym prológom v uliciach Valašského Meziříčí, ktorý si užívali diváci aj posádky. V sobotu ráno sa však už išlo na hranu a Prešovčania sa hneď v prvej sekcii dostali do čela vo svojej triede. „Myslím, že sme zvolili správne pneumatiky a všetko sme mali pod kontrolou,“ hodnotil úvodné tri piatkové úseky Konečný. „Musím však priznať, že nie sme zvyknutí na také „nálety“, ako sa tu jazdia. Atraktívne horizonty vo vysokých rýchlostiach. Miestami je to naozaj mimoriadne rýchle,“ konštatoval priebežný líder v triede 3.

Tibor Szabosi;asf-9624-3.jpg

Prešovské subaru nezaváhalo ani v popoludňajšej druhej sekcii prvého súťažného dňa a Konečný s Lejkom si zapísali maximálny počet bodov za prvé víťazstvo v sezóne. „Bol to veľmi náročný deň. Zvlášť ten posledný nočný úsek na polygone Tatry sa ukázal extrémne náročný pre tých, ktorí to tu nepoznajú. Vlastne som na tom nepretekal, len hľadal cestu. Bolo dobré, že sme dokázali počas dňa hospodáriť s náskokom tak, že sme si vedenie udržali aj po tomto záverečnom úseku. Mohli sme si dovoliť to prejsť viac menej na istotu a nevyrobiť žiadnu somarinu, aby sme si to nepokazili,“ potvrdzoval svoju zrelosť Tomáš Konečný.

Tibor Szabosi;asf-9431-2.jpg

V nedeľu sa začínalo odznova. Druhý súťažný deň a boj o ďalšie body. Prešovčania však nezačali ideálne. „Prvý úsek sme museli upravovať rozpis a stratili sme tam cenné sekundy. Neskôr sa ukázalo, že práve toto rozhodlo,“ vraví Tomáš. Na druhom úseku sa nedalo získať nič a keď sa v poslednej sekcii znova opakoval prvý úsek Bystřička, tak pred Východniarmi havaroval líder triedy 6 a museli zastaviť. „Išli sme výrazne rýchlejšie, ako dopoludnia, no nanešťastie pred nami havaroval Matěj Kamenec. Došli sme na miesto ako prví a zastavili sme, aby sme zistili, či je posádka v poriadku (pozn.: Kamenec a Houšť boli nezranení). Dostali sme tak pridelený čas nášho súpera a na záverečnom úseku sa to už stiahnuť nedalo,“ opisuje záver druhého súťažného dňa pilot prešovského tímu Rally System Slovakia. To však znamenalo, že Konečný s Lejkom v nedeľu skončili na druhom mieste.

Tibor Szabosi;asf-9835-4.jpg

Jedno prvé a jedno druhé miesto pre Prešovčanov po úvodnom podujatí sezóny MSR 2019 znamená, že sú v čele priebežného poradia v triede 3 spolu s českou posádkou Matěna – Zalabák, ktorá bola druhá v sobotu a v nedeľu vyhrala. „S Matěnom to máme fifty – fifty na body, čo vzhľadom, že sme štartovali na jeho domácej pôde je pre nás dobrý výsledok,“ zakončil Tomáš Konečný. Nasledujúcou slovenskou rely súťažou, kde sa znova bude bojovať o majstrovské body, bude Rallye Tatry, ktorá je na programe počas úvodného májového víkendu. V nej by mal prešovský tím Rally System Slovakia znova svoje rady rozšíriť o ďalšiu posádku.

Tibor Szabosi;c30i4386-12.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri