Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Prekvapivý víťaz Race of Champions

Monday, 21. 01. 2019 - 10:30, Ľuboš Kašický   

Prekvapivý víťaz Race of Champions

V mexickom štadióne Foro Sol na okraji metropoly Mexico City sa počas víkendu konal už tridsiaty ročník Race of Champions. Nechýbali Vettel, či Mick Schumacher, no víťazstvo zostalo doma.

 

Po tých rokoch už azda nikomu netreba predstavovať tradičnú akciu, ktorú kedysi priviedli na sveta Michele Moutonová a Frederik Johnsson. Po úvodných rokoch, keď sa stretávali v závere sezóny len hviezdy svetových rely sa to postupne stalo globálnou oslavou autošportu a populárne meranie síl hviezd naprieč všetkými disciplínami motoristického športu sa začalo presúvať po celom svete. Naposledy sa v Európe jazdilo v roku 2015 (Londýn) a odvtedy to bolo Miami na Floride, saudskoarabský Rijád a teraz Mexiko.

lo06-4.jpg

Na známy mexický štadión Foro Sol, ktorý keší na východe mexickej metropoly Mexiko City, sa teraz zliezli skôr hviezdy okruhov. Relisti práve skončili Dakar a v Monte Carle je už všetko pripravené na úvodný podnik majstrovstiev sveta. Výnimku potvrdil iba relykrosový šampión Johan Kristoffersson.

lo02-4.jpg

Ak sa pozrieme na štartovú listinu, tak tá je nablýskaná menami ako Sebastian Vettel, Tom Kristensen, David Coulthard, Andy Priaulx, Lucas di Grassi, Pierre Gasly, Loic Duval, Helio Castro Neves, či syn Michaela Schumachera Mick, ktorý s Vettelom vytvorili národný tím Nemecka v Pohári národov.

lo07-5.jpg

A práve súťaž národov otvárala podujatie. Pre Nemcov priam symbolické družstvo, keďže kedysi Michael Schumacher spolu s Vettelom vyhrali Pohár národov päťkrát po sebe. Teraz Michaela nahradil syn Mick a Nemci si od toho veľa sľubovali. Nakoniec sa však história neopakovala. Vo finále Nemcov porazil silný tím Severanov (Team Nordic) v zložení Tom Kristensen a Johan Kristoffersson. Najprv „pán Le Mans“ Kristensen porazil Vettela, aby nádej Nemcov udržal víťazstvom nad Kristofferssonom mladý Schumacher. Rozhodoval napokon duel dvoch najlepších pilotov a skúsený Tom Kristensen v ňom porazil zajačika Schumachera, čím získal pohár pre Severanov.

lo03-4.jpg

O deň neskôr sa jazdilo veľké finále hviezd v ktorom sa do finále napokon prebojovali cez všetky megahviezdy napokon Francúz Loic Duval (víťaz 24 Le Mans) a domáci hrdina Benito Guerra junior. Pre nás takmer neznámy Mexičan, ktorý sa márne snaží ukázať vo svetovej rely (jeho najväčší úspech je azda štart za M-Sport na mexickej rely v roku 2014, kde skončil šiesty) si doma zapísal životný úspech. Na svojej ceste do finále porazil hneď troch pilotov F1 v poradí Pierre Gasly, Esteban Gutierrez a Sebastian Vettel! Vo finále sa teda postavil Mexičan s posilneným sebavedomím a za nadšenia domácich divákov zdolal aj Duvala a zapísal sa do listiny víťazov medzi najväčšie mená histórie motoristického športu.

lo10-2.jpg

lo08-2.jpg

lo05-6.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri