Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

PPC Motorsport na Jankovom vŕšku vysoko

Thursday, 07. 08. 2014 - 12:24, Zdenka Frývaldská   

PPC Motorsport na Jankovom vŕšku vysoko

Po dlhšej prestávke spôsobenej najmä dovolenkovým obdobím sa na štarte pretekov automobilov do vrchu stretli obaja jazdci tímu PPC Motorsport. Na svoje konto si pripísali ďalšie skvelé umiestnenia.

 

Tibor Szabosi;h7p4762-2.jpg

Peter Považan spoločne s Martinom Juhásom absolvovali cez víkend deviate podujatie z tohtoročného kalendára Majstrovstiev Slovenska v Pretekoch automobilov do vrchu na Jankovom vŕšku. Trať z Uhrovca na Jankov vŕšok je známa a obľúbená najmä vďaka svojej technickej náročnosti a vysokému stúpaniu, kedysi sa tu preteky jazdili dokonca dvakrát ročne. V predošlé roky boli jeho účastníci zvyknutí aj na horúce slnečné počasie, ktoré pridávalo na atraktivite a prilákalo vždy obrovské množstvo divákov. V tomto roku odštartoval prvý súťažný deň veľmi podobne, no podmienky v poslednej meranej jazde sa zmenili takmer z minúty na minútu a priniesli obrovskú búrku, kvôli ktorej museli byť preteky predčasne ukončené.

Tibor Szabosi;h7p4356-1.jpg

Spomedzi dvojice tímových jazdcov PPC Motorsport mali diváci možnosť vidieť ako prvého na trati Peťa Považana, ktorý jazdí na svojom Subaru Impreza v kopcovom pohári. Aj keď je na slovenských kopcoch viacmenej nováčikom, na tejto súťaži už štartoval a to pred piatimi rokmi v rámci vtedajšieho českého seriálu KW Berg Trophy. Vtedy však musel hneď v prvej súťažnej jazde odstúpiť, a tak si preteky veľmi neužil: „Na Jankovom vŕšku som štartoval v roku 2009, avšak v prvej meranej jazde mi začalo horieť auto a preteky som nedokončil. Tento rok som teda mal menšie obavy a najmä rešpekt", povedal na úvod jazdec. V jeho triede nad 2000 ccm sa tentokrát stretli traja jazdci. Zo začiatku sa Peťo držal v úzadí a snažil si trať pripomenúť. V súťažných jazdách už zabojoval a obsadil druhé miesto v triede a štvrté miesto v celkovom poradí. Nedeľa bola ešte lepšia, pretože svoj najlepší sobotný čas stiahol až o päť sekúnd a vyšvihol sa na celkové tretie miesto. „V sobotu som sa nejako nevedel rozbehnúť, no potom to už išlo. Najlepšie mi vyšla jednoznačne posledná súťažná jazda, kde som zatiahol. Chcem sa veľmi pekne poďakovať našim chalanom z tímu a aj divákom, ktorí nám pri sobotnej búrke pomohli držať stany. Vďaka tomu sme sa obišli bez ujmy, čo sa nedá povedať o všetkých tímoch".

Tibor Szabosi;h7p2833-1.jpg

V rámci Majstrovstiev Slovenska sa predstavil náš aktuálne jediný kopcový jazdec s vozidlom značky BMW, Martin Juhás. Ten svoj prvý tréning odštartoval s časom 2:19,8, čo ho radilo na celkové 18. miesto. V oboch sobotných meraných jazdách sa však napokon dostal pod hranicu 2:11, čím získal 14. miesto celkovo a 1. miesto vo svojej triede E1+2000 RWD. V nedeľu sa v súťažných jazdách zlepšil ešte o tri sekundy a svoje umiestnenie bezproblémovo udržal.

Tibor Szabosi;h7p5418-2.jpg

Jazdci PPC Motorsport sa najbližšie spoločne predstavia na Balockom kopci koncom augusta. Martina však budeme môcť vidieť už aj skôr a to v dňoch 16.-17. augusta na kopci Cazin v Bosne a Hercegovine.

zt

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri