Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Pozor! Blondína za volantom.

Monday, 14. 03. 2011 - 09:46, T. Szabosi   

Pozor! Blondína za volantom.

Do motoristického športu sa dostala ako jedenásťročná vďaka otcovi, ktorý kedysi jazdil motokros. „Bolo to také prirodzené, nikdy sa mi nezdalo, že to je niečo výnimočné. Dievčat nás vtedy jazdilo viac, tak možno preto. Ani teraz to neberiem tak, že by som robila niečo extra, aj keď ženy v motošporte sú skôr raritou. Robím to dlhé roky, a chcem to robiť dovtedy, kým ma to bude baviť," hovorí dvadsaťdvaročná rodáčka zo Šenkvíc.

Tibor Szabosi;co8c1995-2.jpg

Tento rok dokončuje Ekonomickú univerzitu a v živote by ste na ňu nepovedali, že vie jazdiť ako chlap. V civile totiž vyzerá ako úplne normálna žena. Sotva však v mužskej spoločnosti spomenie svoju záľubu, mení sa aj ich správanie voči nej. „Vtedy sa so mnou rozprávajú ako s chalanom." Muži pretekári ju berú ako rovnocenného súpera.

Tibor Szabosi;yt2c4224.jpg

Milujem autá a... topánky
Najväčším relaxom pre ňu je cvičenie, paradoxne, jazdenie a priznáva sa, že aj nakupovanie, hlavne topánok. O sebe tvrdí, že sa teší stále a takmer zo všetkého. „Z výletov, dovoleniek, zo spoznávania nových ľudí a vecí." Nepotrpí sa napríklad na kvetiny, ale skôr na jedlo, veľa jedla. „Z talianskej kuchyne milujem cestoviny a mám rada dobré steaky," vymenúva z úsmevom.

Tibor Szabosi;co8c2267.jpg

Okruhy jazdí na Ferrari 430 a na Renaulte Mégan Trophy, no v „bežnom živote" uprednostňuje väčšie autá s dobrým výkonom. Na cestách mimo okruhu má rada dynamickú jazdu. „Rada využívam možnosti auta, najmä v zákrutách. V žiadnom prípade nie som cestný pirát, snažím sa jazdiť bezpečne." V prípade, že sa niečo v aute pokazí, vie vymeniť základne vecí, napríklad koleso. „Podľa toho, ako sa auto správa na ceste, viem vyvodiť, čo nie je v poriadku. Všetky súčiastky by som si určite vymeniť nevedela."

Tibor Szabosi;t2c8477.jpg

Baba na Ferrari
Za svoje najväčšie úspechy považuje tituly majstra Slovenska v triede junior a vo vytrvalostných pretekoch s Maťom Konôpkom. Vlaňajšok jej spolu s jazdeckou kolegyňou Karolinou Czapkovou priniesol titul vicemajsteriek Poľska. A tento rok v januári sa táto neúnavná žena zúčastnila na pretekoch 24-hours Dubai. A nie hocijako. S posádkou obsadila vo svojej triede druhé miesto.

Tibor Szabosi;co8c2362.jpg

Zoznam úspechov tejto krehkej blondínky je dlhý, a práve to ju ženie ďalej. Základom je, že sa venuje veciam, ktoré ju bavia a bez áut si svoj život už nevie predstaviť. „Opäť by som chcela jazdiť motokáry. Prekážkou bude však moja fyzická kondícia. V autách to nepociťujem, keďže sa ovládajú podstatne ľahšie ako motokára. Takže veľa cvičím a športujem, aby som vydržala v motokáre celý víkend," uzatvára pretekárka.

hnonline.sk

Tibor Szabosi;t2c8460.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri