Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Petroltrans Rally Team doma úspešný, strieborný aj zlatý

Sunday, 17. 09. 2023 - 12:58, Public relations   

Petroltrans Rally Team doma úspešný, strieborný aj zlatý

Po smolnom Chorvátsku bolo na programe domáce podujatie 2.Rally Dobšiná 2023. Táto súťaž bola pre nás plná očakávania nakoľko naša posádka Ing. Vlastimil Majerčák a Ing. Jakub Slovák sú Dobšinčania. Popradský organizátor pripravil trať o celkovej dĺžke 311,65 km z čoho 68,85 km ostrých rozdelených do deviatich rýchlostných (RS) skúšok v štyroch sekciách. Legendárne RS Súľová a Mlynky dávali predzvesť nádhernej súťaže.

asf-7405w.jpg

Piatkové ráno bolo na programe administratívne a technické preberanie, ktoré pre nás prebehlo bez problémov a akýchkoľvek nedostatkov a tak posádka nastúpila na ohliadku trate. Tu sa niekto možno pousmeje, že načo by už bola Vlastovi s Kubom ohliadka trate keď sa jazdí okolo ich bydliska. Samozrejme ohliadku trate posádka musí absolvovať. Bez rozpisu to jednoducho nejde napriek tomu, že cesta sa pozná “naspamäť“. V poobedňajších hodinách prebehol v centre mesta Dobšiná za početnej účasti divákov slávnostný štart a celý tím sa nevedel dočkať ostrého sobotňajšieho rána.

asf-7939.jpg

Sobota ráno bola trošku zachmúrená no ako domáci sme vedeli, že na dážď to nebude a máme pred sebou pekný deň. Začalo sa zostra hneď od prvej sekcie. Bolo nám jasné, že prvé úseky do kopca Melichárkovcoch WRC zvládne menej “zadýchané“ ako náš Ford Fiesta Rally 2. Napriek tomu sa to poradie v prvej trojke ešte premiešalo odštartovaním výborného Orsága zo susedného Česka. V servisnej zóne prebehla Fiestička kontrolou, nejakým drobným doladením nastavení a samozrejme dostala nové pneu. Tu sme ako znalí miestnych pomerov nemali problém s výberom. Druhá sekcia bola totožná s prvou no okorenená ešte jednou Súľovou. Nasadilo sa veľmi vysoké tempo o čom hovorí aj rýchlostný priemer na RS ktorý prekročil hranicu 133 km/h. Zjazd do Mlyniek bol určite pre všetky posádky zážitkom nie len pre tú našu. Technika fungovala konečne bez problémov a chlapci si užívali jazdu.

asf79190.jpg

V servisnej zóne technika prešla jemným doladením, pravidelnou kontrolou a novým obutím. V tretej sekcii prišli na rad RS 6,7, ktoré boli totožné s tými prvými, no vymenilo sa ich poradie a smer. Z tempa sa nezvoľnilo. Naša posádka odvádzala perfektnú prácu vo vyrovnaných výkonoch aj dole Súľovou a udržiavala svoje poradie v prvej trojke. Tieto RS sú veľmi obľúbené medzi jazdcami no sú zároveň aj náročné hlavne vysokou rýchlosťou. Tu doslova platí pravidlo, “kto podrží ten berie“. Do poslednej sekcie dvoch RS opakujúcimi sa s tými dvomi predošlými Vlasto s Kubom nastupujú po odstúpení Orsága na technickú poruchu z druhého miesta absolútne. WRC na prvej priečke nebolo v našich silách dobehnúť, tak okamžitou prioritou sa stalo udržať druhé miesto v absolútnom poradí až na cieľovú rampu.

asf-8196.jpg

GRATULUJEME Podarilo sa! Druhé miesto v absolútnom poradí a prvé miesto v triede je pre nás úžasný výsledok, ktorý nás teší o to viac, že je to doma. Nedá nespomenúť aj nádherný súboj o tretie miesto Kukučku s Fuskom, kde nakoniec píšeme históriu rally v Dobšinej umiestnením dvoch čisto Dobšinských posádok v prvej trojke absolútneho hodnotenia.

asf79180w.jpg

Ďakujeme za podporu našim partnerom bez ktorých by to nebolo možné : PETROLTRANS, a.s., DOUVE AGRO s.r.o., Apartmány Tatry s.r.o., Progress Trading s.r.o., Tatracinky s.r.o., Košická odťahovka 24 s.r.o., Autogumi Plaza s.r.o., H2 Security ako aj všetkým ostatným, ktorí nás akokoľvek podporujú. Poďakovanie patrí aj usporiadateľom a v neposlednom rade vám fanúšikom za úžasnú podporu a atmosféru.

Ján Slovák PTRT

asf-8219.jpg

asf78635.jpg

asf-8247.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri