Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Ouvertúru na Sepangu vyhral Verstappen. Hamilton nestačil

Sunday, 01. 10. 2017 - 12:12, Ľuboš Kašický   

Ouvertúru na Sepangu vyhral Verstappen. Hamilton nestačil

Červené problémy dláždia Hamiltonovi cestu k titulu. Vettel štartoval posledný a Räikkonen... ? O slovo sa navyše znova hlási aj prebudený Red Bull.

 

Malajsky okruh v Sepangu nám znova ukázal, že je ako stavaný pre formulu jeden a je len veľkou škodou, že s kalendára vypadáva. Aj vďaka jeho charakteru dokázal z posledného miesta štartujúci Sebastian Vettel predviesť parádny potenciál svojho ferrari a v cieli sa škrabal takmer na pódium.

me06-12.jpg

Pre tím z Maranella to však všetko začalo nečakane smutne. Zatiaľ čo Vettel sa radil na do posledného radu a bolo jasné, že ho čakajú náročné preteky, tak česť mal z prvého radu zachraňovať Räikkonen. Fín však už v zahrievacom kole hlásil problémy a do pretekov ani neodštartoval!!!

rb08-4.jpg

Problémy Ferrari tak priam dláždia cestu k titulu pre Lewisa Hamiltona, ktorý to dnes tiež nemal ideálne. Na štarte síce nemal súpera a udržal si vedúcu priečku, no už vo štvrtom kole sa musel skloniť pred mladým dravým Verstappenom, ktorý tento víkend oslavuje dvadsať rokov. Holandský Senna ľahko identifikoval Hamiltonove problémy s trakciou a zakrátko si vybudoval malý náskok, ktorý už udržal do konca pretekov a doviezol si svoje druhé víťazstvo v kariére. Navyše počas víkendu, keď oslávil len dvadsať rokov. „Auto bolo neuveriteľne dobré. Išiel som svoje vlastné preteky," pochvaľoval si v cieli oslávenec.

me08-7.jpg

Maxove slová o sile redbullov na Sepangu potvrdil tretím miestom Austrálčan Daniel Ricciardo, ktorý síce na Hamiltona nestačil, no v závere s prehľadom odrazil útok Vettela. Nemec sa totiž rozhodol dať do pretekov všetko a už po dvoch kolách bol na dvanástom mieste. Postupne sa potom prepracoval až na štvrté miesto a útočil aj na pódium Ricciarda. Jeho najmäkšie gumy však v závere už začali odchádzať a Austrálčan mohol pokojne dosnívať svoj bronzový sen. Kuriózne je, že Vettel nakoniec aj tak do depa po pretekoch nedošiel. Po prejdení cieľom ho totiž v dojazdovom kole zostrelil stále nezvládnuteľný Kanaďan Stroll a zničil Nemcovo Ferrari. Krajana tak do depa doviezol Wehrlein, ktorého si pilot Ferrari stopol.

fe13-6.jpg

Problémy s trakciou strieborných šípov potvrdil aj Bottas, ktorý bol nakoniec spokojný aspoň z piatym miestom. „Čaká nás veľa práce na aute," krútil v cieli hlavou Hamilton, ktorý síce upevnil vedenie v šampionáte pred Vettelom na 34 bodov, ale nebyť červených problémov, tak to mohlo vyzerať opačne. Do konca sezóny však stále máme ešte päť veľkých cien a 125 bodov. Nič teda nie je isté a ešte to môže byť zaujímavé. No a zaujímavé je aj to, že október nám prináša hneď štyri grand prix. O týždeň sa už jazdí na Suzuke a po krátkej pauze sa F1 presťahuje do Texasu a následnej aj do Mexika. Tak čo? Kto si vsadí na titul Vettela a ktona to, že vyhrá Hamilton? Alebo máte ešte iného kandidáta na titul?

race-res.jpg

stands.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri