Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Ogier: „Loeb sa išiel vyplakať k šéfom tímu a ja som musel spomaliť“

Wednesday, 24. 08. 2011 - 11:29, Katarína Ďurecová   

Ogier: „Loeb sa išiel vyplakať k šéfom tímu a ja som musel spomaliť“

To, že vzťah medzi oboma Sébastienmi v továrnom tíme Citroenu nie je práve ideálny nie je ničím novým ani prekvapivým. Atmosféra v tíme sa ale po vyjadreniach, ktoré padli počas a po nemeckej rally ešte zhoršila.

V sobotu sa totiž Olivier Quesnel spýtal Sébastiena Ogiera, či si myslí, že je schopný Loeba v Nemecku poraziť. Keď Ogier odpovedal, že to bude len veľmi ťažké, dostali obaja piloti Citroenu príkaz ostať na svojich pozíciách, čo sa samozrejme Ogierovi nepáčilo. Neskôr ale Loeb dostal defekt, čo celú situáciu zmenilo a Ogier sa ocitol vo vedení. Mladší z dvojice Francúzov sa so svojimi pocitmi neváhal podeliť na sobotnej tlačovej konferencii, kde sa na margo Loebovho defektu vyjadril v tom zmysle, že sa z toho neteší, ale spravodlivosť, respektíve karma zvíťazila. Neskôr tomu všetkému ešte nasadil korunu, keď francúzskym médiám, podľa informácií serveru rally-mania.cz, opísal tímovú réžiu nasledovne: „Loeb sa išiel vyplakať k šéfom tímu a ja som musel spomaliť." Neskôr sa síce Ogier za svoje výroky ospravedlnil, ale škoda už bola napáchaná.

Vladislav Maschl;crw-0601.jpg

Sébastien Loeb, ktorý len nedávno predĺžil kontrakt s Citroenom o ďalšie dva roky sa k celej situáciu stavia pokojne, ako vlastne ku všetkému, ale priznáva, že atmosféra v tíme nie je práve ideálna: „Momentálne je to veľmi zložité. Ale všetky záležitostí by sa mali riešiť vo vnútri tímu. Myslím, že by bolo najlepšie, ak by sa poohliadol po inom tíme", vyjadril sa ohľadne celej situácie so Sébastienom Ogierom Sébastien Loeb, ktorý Ogierovi odporúčal prestúpiť do iného tímu (Fordu) už minulú sezónu.

K celej veci mali čo povedať i spolujazdci oboch Sébastienov. Kým Julien Ingrassia sa snažil vyjadrenia Sébastiena Ogiera diplomaticky trošku zmierniť, Daniel Elena si zase naopak servítku pred ústa rozhodne nedával: „Keď sme vyhrali náš prvý titul, tak ešte nemal ani vodičský preukaz", vyjadril sa Monačan na margo Sébastiena Ogiera.

Vladislav Maschl;img-0037-8.jpg

V celej veci má jasno i generálny riaditeľ automobilky Citroen Jean-Marc Gales, ktorý sa vyjadril viac než jednoznačne: „Citroen momentálne vedie v šampionáte konštruktérov, Loeb vedie v šampionáte jazdcov a ja chcem, aby to tak bolo i na konci sezóny", povedal.

Na oficiálnych stránkach WRC sa špekuluje o tom, že skutočná cena, ktorú zaplatil Citroen za to, aby si udržal Loeba a zabránil tomu, aby odišiel ku konkurencii (Volkswagenu) nie je vyjadrená v eurách, ako si každý po Loebovom výroku „Citroen mi dokázal ako veľmi chcú, aby som u nich ostal" myslel. Skutočnou cenou by zrejme mohlo byť to, že Loeb bude najmenej do konca tejto sezóny považovaný za tímovú jednotku a už nenastane situácia, v ktorej by sa cítil, že by tím išiel proti nemu, ako tomu bolo napríklad v Grécku.

Willy Weyens;loeb-sordo-104-1.jpg

Špekulácie na wrc.com pokračujú ďalej tým, že tento fakt si zrejme začína uvedomovať i samotný Sébastien Ogier a je jasné, že sa mu to páčiť nebude. Preto sa možno i napriek svojmu kontraktu s Citroenom, ktorý má (tak ako Sébastien Loeb) do roku 2013, poohliadne inde a sklamaný Volkswagen, ktorému sa napriek veľkej snahe nepodarilo získať do svojich radov Sébastiena Loeba, by sa teda nakoniec mohol pokúsiť o angažovanie Sébastiena mladšieho.

V súvislosti s celou situáciou bolo zaujímavé sledovať nedeľňajšiu tlačovú konferenciu, na ktorej sa zišla rovnaká zostava ako minulý rok - Sébastienovia Loeb a Ogier, Dani Sordo a Olivier Quesnel. Celková atmosféra v kontraste s tou minuloročnou totiž vôbec ničím nenaznačovala, že Citroen práve získal double a vedie s veľkým náskokom oba šampionáty. Sébastien Loeb a najmä Olivier Quesnel budú zrejme s láskou spomínať na staré dobré časy, keď v tíme robil dvojku Dani Sordo.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri