Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Od 2011 sa budú môcť vo WRC používať ľubovoľné pneumatiky

Tuesday, 10. 08. 2010 - 21:30, Katarína Ďurecová   

Od 2011 sa budú môcť vo WRC používať ľubovoľné pneumatiky

Podľa najnovšieho rozhodnutia Svetovej rady FIA sa môžu od sezóny 2011 používať vo WRC pneumatiky od ľubovoľného dodávateľa. Toto rozhodnutie reflektuje túžbu FIA po tom, aby bolo WRC bližšie spojené s technológiami používanými v bežnej premávke, aby bolo ekologickejšie a zároveň aby sa nezvyšovali náklady.

Jedinou podmienkou je, aby sa výrobca pneumatík zaregistroval ako dodávateľ pneumatík pre WRC do 15-teho septembra 2010 a FIA potom zverejní zoznam zaregistrovaných výrobcov. Všetci jazdci s autami s pohonom štyroch kolies si musia vybrať dodávateľa pneumatík z výrobcov na zozname zverejnenom FIA; výnimku tvoria neprioritní jazdci s autami s pohonom na štyri kolesá skupiny N a jazdci s autami s pohonom dvoch kolies.

Václav Fiala;img-4876.jpg

Nové predpisy boli zavedené kvôli tomu, aby sa rešpektovala rovnosť medzi tímami a preto, aby sa zabránilo zvyšovaniu nákladov. Pneumatiky budú označené a pridelené príslušnému jazdcovi náhodným výberom, na ktorý bude dozerať FIA. Maximálna cena pneumatík bude stanovená pred začiatkom sezóny a množstvo testov pred sezónou bude obmedzené. Počet pneumatík pre jednu rally sa nebude budúci rok meniť; pre roku 2012 a 2013 bude dochádzať k znižovaniu počtu o 15-20% ročne.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri