Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Novú sezónu odštartuje v Hockenheime takmer 40 vozidiel

Tuesday, 17. 04. 2012 - 15:22, Daniel Mandzi   

Novú sezónu odštartuje v Hockenheime takmer 40 vozidiel

Formula Renault 2.0 Northern European Cup čelí rekordnému počtu jazdcov, takmer 40 vozidiel bude štartovať v prvom kole sezóny 2012 na Hockenheimringu. Nadchádzajúci víkend sľubuje začiatok sezóny, ktorá bude pravdepodobne veľmi úspešným vydaním tohto šampionátu. Okrem zaujímavého štartového pola sa všetky tímy a jazdci môžu tešiť na boje o pozície v priebehu troch pretekov.

Tibor Szabosi;co8c2041-4.jpg

Medzi týmito 40 prihlásenými autami minimálne 30 zaručuje svoju účasť v celom seriáli. Tím organizátorov NEC je šťastný, že sa môže spoľahnúť na pevnú základňu tímov, ktoré sa zúčastňujú v severoeurópskom pohári v posledných rokoch. Medzi nimi sú zvučné mená ako Van Amersfoort Racing, SL Formula Racing a nedávno zlúčený MP Manor Motorsport. Ďalšie miesta sú obsadené sľubnými menami ako je McLarenom zazmluvnený Nyck de Vries (R Ace GP) a talent FIA 2011 Stoffel Vandoorne (Josef Kaufmann Racing).

Tibor Szabosi;co8c1978-2.jpg

Ďalším prírastkom do tohtoročného štartového pola sú britské tímy Fortec Motorsport a Mark Burdett Motorsport. Fortec Motorsport prináša do šapmionátu Josha Hilla, syna majstra sveta F1 Damona Hilla, spolu s ďalšími talentovanými jazdcami ako je Jake Dennis, Dan De Zilla, či Shanaan Engineer. Burdett Motorsport privedie na grid Brazílčana Gabriela Casagrandeho.

Tibor Szabosi;co8c0663-6.jpg

V tomto seriáli nebude chýbať ani známy český tím Křenek Motorsport so slovenským reprezentatnom, banskobystrickým talentom Richardom Gondom. Gonda sa zúčastní na všetkých pretekoch sezóny a už pred prvým podujatím v Hockenheime má napriek silnej konkurencii vysoké ciele: „Na tomto okruhu sme absolvovali predsezónne testovania, na ktorých som sa zaradil medzi tých rýchlejších jazdcov. Uvidíme, aké budú cez víkend podmienky a počasie, no na tento pretek sa veľmi teším a verím v dobré umiestnenie."

Roman Borák;ws-by-renault-9198.jpg

Víkend začína v piatok 19. apríla dvomi voľnými tréningami o 10:15 a 14.00 hod. V piatok sú ďalej na programe dve po sebe nasledujúce kvalifikácie o 17:00. Oficiálny štart do sezóny 2012 na trati Veľkej ceny F1 v Hockenheime je naplánovaný na sobotu 21. apríla o 12:20 hod a bude pokračovať v nedeľu o 10.50 druhým pretekom a o 14:10 tretím pretekom.

Tibor Szabosi;co8c2060-3.jpg

Všetky správy z pretekov budú k dispozícii na www.necup.com. Podujatie tiež môžete sledovať naživo prostredníctvom internetového „live timing", ktorý bude zverejnený vo štvrtok na internetovej stránke Severoeurópskeho pohára. Navyše, záujemcovia o šampionát môžu sledovať všetky súvisiace správy prostredníctvom sociálnych sietí na Facebooku (Formula Renault 2.0 NEC) a na Twitteri (#FR2NEC).



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri