Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Nevydarený víkend v Spa nabudil Rosinu pred Slovakia Ringom

Tuesday, 10. 09. 2013 - 11:03, Martin Trenkler   

Nevydarený víkend v Spa nabudil Rosinu pred Slovakia Ringom

Víkend na slávnom okruhu Spa-Francorchamps nedopadol pre Štefana Rosinu podľa predstáv. V rámci španielskeho otvoreného medzinárodného šampionátu International GT Open mal spolu s českým jazdcom Eduardom Luganovom štartovať v Lamborghini Gallardo FL2 vo farbách nemeckého tímu Rhino˙s Leipert Motorsport. V tréningoch vďaka skúsenostiam a rýchlosti nášho jazdca robil tím pokroky a v kvalifikácii bol pripravený zabojovať o čo najvyššie pozície. Luganov však vo výjazdovom kole kvalifikácie pri zahrievaní pneumatík stratil kontrolu nad autom a narazil s ním do bariéry. Nanešťastie bolo auto tak poškodené, že ho mechanici neboli schopní opraviť a postaviť na štart pretekov.

rosina-gtopen-spa-01-r.jpg

„Je to veľká škoda, na preteky v tomto solídne obsadenom šampionáte som sa tešil," povedal po návrate z Belgicka Štofi Rosina. „Aj môj kolega z FIA GT Series Peter Kox sem prišiel a s druhým autom tímu Leipert Motorsport bol na stupňoch víťazov v pretekoch, čo hovorí o našom potenciáli. Bohužiaľ, k motoršportu patria aj nehody a jedna postihla práve nás. Nerobím z toho vedu, už som zažil v kariére všeličo. Už sa teším na ďalšie preteky, teda ADAC GT Masters u nás doma, na Slovakia Ringu."

Spomínaný nemecký GT šampionát sa na Slovakia Ringu neďaleko Bratislavy pôjde už najbližší víkend, 13. až 15. septembra. Štofi Rosina bude v Lamborghini tímu Reiter Engineering štartovať spolu s Nemcom Albertom von Thurn und Taxis.

rosina-gtopen-spa-02-r.jpg

rosina-gtopen-spa-03-r.jpg

rosina-gtopen-spa-04-r.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri