Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  IRC

Neuville a Bouffier o svojich pódiových umiesteniach

Wednesday, 28. 09. 2011 - 20:59, Katarína Ďurecová   

Neuville a Bouffier o svojich pódiových umiesteniach

Tím Peugeot sa zásluhou Thierryho Neuvilla po dlhej dobe opäť raz raduje z víťazstva a dobrého výsledku. Pred Rallye Sanremo sa im to naposledy podarilo na ďalšej z klasík v IRC - Tour de Corse, ktorú vyhral taktiež Neuville.

„Poslednú rýchlostnú skúšku som išiel skutočne naplno, bolo to neuveriteľné a nechcem ani veriť výsledku. Skutočne som na to tlačil, cez celý víkend to bol veľmi pekný súboj, bolo to veľmi tesné, pretože IRC je šampionát v ktorom vládne veľká konkurencieschopnosť. Auto bolo dobré, ja som šťastný a dúfam, že toto nie je moje posledné víťazstvo", vyjadril sa v cieli rally pochopiteľne šťastný Thierry Neuville, ktoré svoje vyhlásenie ešte neskôr doplnil: „Nebolo to jednoduché. V predchádzajúci deň som kvôli problémom s brzdami stratil 15 sekúnd. V sobotu bol môj Peugeot 207 S2000 ale našťastie perfektne nastavený, takže som po celý čas mohol ísť naplno."

Zdenka Tamášová;img-7887-3.jpg

Neuvilla na pódiu doplnil Bryan Bouffier, ktorý taktiež háji farby Peugeotu. „Toto nie je moje najlepšie predstavenie, preferoval by som, keby som bol v boji o víťazstvo. Je to ale dobrý výsledok pre Peugeot, keďže má na pódiu dve autá. Thierry bol na tejto rally perfektný", povedal v cieli sklamaný Bouffier, ktorý sa ale neskôr vyjadril, že s výsledkom je spokojný.

S vystúpením svojich jazdcov je, samozrejme, spokojný i manažér pretekárskych aktivít pre zákazníkov Peugeotu Frédéric Bertrand: „Spoločne s tretím miestom Bryana Bouffiera a Thierryho Panseriho nás Thierryho víťazstvo vrátilo do boja o titul jazdcov i konštruktérov. Vážime si jeho víťazstva; tak ako pred dvoma týždňami v Maďarsku, taktiež i v Sanreme ukázal Thierry, že napriek tomu, že je mladý, je veľmi zrelým pilotom, ktorý je schopný prekonávať svoje schopnosti v boji o víťazstvo. Peugeot si dal veľký cieľ - vyhrať v šampionáte všetky tri legendárne preteky a vďaka Thierrymu v Sanreme a Bryanovi na Rallye Monte Carlo sme tento cieľ splnili. Nie sú tu ale len víťazstva, ale i množstvo ďaľších dobrých umiestnení, vďaka ktorým sme dve kolá pred cieľom v boji o oba tituly a šance naše nádeje sú veľmi reálne", obsiahlo hodnotí Bertrand.

Radek Vojtěchovský;img-6396-2.jpg

Veľmi dobrý výkon predviedol i ďalší jazdec Peugeotu Bruno Magalhaes, ktorý si na svoje konto pripísal piate miesto. Šieste miesto obsadil ďalší jazdec s Peugeotom - najlepší z domácich pilotov Alessando Perico a ôsme miesto bral Pierre Campana, ktorý na tejto rally príliš nepresvedčil.

V celkovom poradí je najlepším jazdcom Peugeotu teda Thierry Neuville, ktorý sa delí o druhé miesto s Freddym Loixom, s ktorým získali zhodne po 103 bodov a na vedúceho jazdca IRC Jana Kopeckého strácajú bodov 25. Bryan Bouffier je zo ziskom 88-mich bodov piaty. V poradí konštruktérov stráca Peugeot na vedúcu Škodu bodov 62.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri