Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Nechcem skončiť predčasne, presviedča všetkých Lewis Hamilton

Monday, 19. 03. 2018 - 19:03, Ľuboš Kašický   

Nechcem skončiť predčasne, presviedča všetkých Lewis Hamilton

Už tento víkend štartuje v Melbourne nová sezóna F1! V Mercedese tvrdili, že ešte pred jej začiatkom stihnú novú zmluvu s Hamiltonom. Nič také však nateraz nehrozí.

 

„Áno, začali sme o tom rozprávať, ale nie je to pre mňa priorita," povedal na jednom evente pred závodným víkendom v Austrálii znova pilot Mercedesu, Lewis Hamilton. Samozrejme, že takého slová otvárajú hneď nové špekulácie a padajú otázky, či neprestúpi do Ferrari, kde sa čaká odchod Räikkonena, po sezóne 2018.

„Červená farba je moja obľúbená," zabáva sa na tom Hamilton, ktorý aj v súkromí jazdí na Ferrari. „Som však teraz spokojný tam, kde som. Otec ma naučil lojalite. Počas mojej kariéry som vystriedal len dva tímy a nie som z tých, čo preskakujú z jedného miesta na druhé."

Martin Trenkler;17it-podium-03.jpg

Španielskych kolegov zaujímalo aj to, či vôbec dostal ponuku z Maranella a tak z Hamiltona ťahali odpovede, kým bol ochotný odpovedať. „Áno, oslovili ma," priznal Angličan. „Nemôžu však mať všetkých pilotov a preto som im povedal, že som veľký fanúšik Ferrari. Že je to fantastický tím, no radšej proti nemu súťažím."

Ako je to teda s jeho pokračovaním v Mercedese? „Neplánujem predčasne skončiť kariéru. Možno tu budem až do štyridsiatky, ak budem chcieť, hoci si to teraz nemyslím. Skôr predpokladám, že ešte nejaký rok, dva, no ak to pôjde dobre, možno aj viac. Neviem teraz," naznačil, no stále si nechal dosť veľký priestor Lewis Hamilton.

Martin Trenkler;17it-hamilton-13.jpg

33-ročný Angličan v nedeľu odštartuje už do svojej jedenástej sezóny v F1 a odjazdil doteraz 208 grand prix. V historických tabuľkách už začína atakovať rekordy Michaela Schumachera. V počte titulov zaostáva o tri a v počte víťazstiev o 29 triumfov. Ak bude pokračovať hegemónia strieborných šípov, tak o tri sezóny by Hamilton mohol úplne prevrátiť historické tabuľky. S príchodom nových pravidiel sa však všetko zmení a pravdepodobne sa rozlúčime aj s mimoriadne rýchlym Angličanom. Ale toto je zasa len ďalšia špekulácia. Počkajme si.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri