Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Poľsko

Na Rajde Barborka odštartuje aj Felix Baumgartner!

Saturday, 24. 11. 2012 - 11:08, Zdenka Frývaldská   

Na Rajde Barborka odštartuje aj Felix Baumgartner!

Poľský Rajd Barborka sa nezadržateľne blíži. Do jeho štartu ostáva už len týždeň.

 

felix-baumgartner2.jpg

Okrem poľských hviezd ako Grzegorz Grzyb, Maciej Rzeznik či Michal Bebenek sa na jubilejnom 50. ročníku Rajdu Barborka predstaví aj "skokan z vesmíru", Felix Baumgartner. 43 ročný parašutista prijal pozvanie spoluorganizátora súťaže, Tomasza Kuchara a odštartuje na vozidle Subaru Impreza WRX Sti. Jeho štartu bude predchádzať celodenné testovanie.

felix-baumgartner.jpg

Baumgartner sa parašutizmu venuje od svojich 16 rokov. Po klasických zoskokoch z lietadla začal skákať aj z budov či iných objektov. Od roku 2010 spolupracuje so spoločnosťou Red Bull, ktorej cieľom bolo prekonanie výškového rekordu v zoskoku padákom. 14. októbra 2012 tohto Rakúšana sledoval celý svet, keď uskutočnil zoskok z okraja vesmíru a stal sa prvým človekom, ktorý voľným pádom prekonal rýchlosť zvuku.

Tibor Szabosi;67c9334-1.jpg

Napriek tomu, že zoznam prihlásených na stránke Rajdu Barborka aktuálne nie je k dispozícii, vieme prezradiť aj to, že pretekov sa zúčastnia aj dve slovenské posádky a to Kukučka - Podobník a Majerčák - Kollárik.

zt

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri