Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

„Moravské úlohy“ splnené

Thursday, 11. 04. 2024 - 19:21, Public relations   

„Moravské úlohy“ splnené

Úradujúci slovenskí šampióni, bratia Melichárekovci, na „Valaške“ otestovali seba aj techniku. V takmer stočlennom štartovom poli dokončili súťaž ako najlepšia slovenská posádka.

Moravský štart topoľčianskej posádky tentoraz nebol o výsledku. Jaro s Erikom nesedeli v súťažnom kokpite od vlaňajšieho septembra a obľúbenú „Fionu“ zo zimného spánku „prebudili“ až pred shakedownom. „Musím povedať, že nám to už chýbalo. Ale je to ako s bicyklovaním. Nezabúda sa to,“ usmieval sa spokojne Jaro Melichárek po prvých ostrých tohtoročných kilometroch.

František Dušek;vala-ska-rally-2024-003.jpg

Samozrejme, že po tak dlhom zimnom spánku sa aj Ford Fiesta RS WRC chvíľu „prebúdzal“. „Na štartovú rampu sme to museli dotlačiť, lebo nám zrazu vypovedal štartér,“ priznáva pilot tímu MELICO RACING. „Je to kuriózne, lebo častejšie dotláčajú posádky auto na cieľovú rampu, než na štart. My sme si to teraz vyskúšali hneď na začiatku. Ale nebolo to nič vážne. Všetko sme opravili a v nedeľu sme normálne odštartovali.“

rallyservice.cz;valasska-rally-24-03582.jpg

Melichárekovci v jednodňovej súťaži, zaradenej do českého „malého majstráku“ v Rallysprite, rýchlo chytili tempo a začali plniť úlohy, s ktorými na Moravu prišli. „Vpredu jazdili traja najväčší „strelci“ a my sme sa začlenili do skupinky v druhom slede. Dôležite bolo chybiť správny súťažný rytmus do sezóny a objaviť všetky prípadné nedostatky, ktoré počas ostrého zaťaženia vyskočia na technike. To sa nám podarilo a preto môžeme pokojne povedať, že sme si úlohy splnili.“ No aj napriek „testovaciemu tempu“ sa Jaro s Erikom v nabitej konkurencii pohybovali okolo ôsmeho miesta. „Nakoniec sme skončili na deviatom mieste, keď sme dostali penalizáciu za neskorý príchod do časovej kontroly,“ vysvetľuje Jaro. „Trochu nás to mrzí, lebo všetko by sme stihli načas, keby nás nezastavila policajná hliadka. Tam sme stratili zopár minút. Síce nás vyriešili iba dohovorom, ale obrali nás o cenné sekundy, ktoré nás stáli jednu pozíciu.“ Tu treba dodať, že nie je nezvyčajné, že v priestore, kde sa konajú automobilové súťaže je častejší výskyt policajných hliadok. A práve „Valaška“ je tým dosť dobre známa. Dohovor v prípade Melichárekovcov bol ten lepší prípad. Iné posádky by vedeli rozprávať o „nafasovaných“ peňažných pokutách.

František Dušek;vala-ska-rally-2024-006.jpg

Dôležité pre topoľčiansky tím je, že na Morave vychytali technické nedostatky, ktoré treba do začiatku slovenskej majstrovskej sezóny vyriešiť. Na doladenie majú prakticky mesiac, než sa štvrtého mája postavia na štartovú rampu Rally Kopná, ktorá je úvodným podnikom Majstrovstiev Slovenska (MMSR), kde Jaro s Erikom budú obhajovať majstrovský titul.

František Dušek;vala-ska-rally-2024-015.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri