Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

MKM Racing a upršaný víkend v Moste

Wednesday, 19. 05. 2010 - 19:10, T. Szabosi   

MKM Racing a upršaný víkend v Moste

V poradí tretí tohtoročný pretekársky víkend Majstrovstiev Slovenska sa konal 14 až 16 mája 2010 na Mosteckom okruhu v Čechách.

Technika a jazdci nášho týmu boli pripravený zabojovať o body napriek uzimenému a upršanému počasiu. Práve tieto rozmary počasia spôsobili, že sa autá rozbíjali ako na bežiacom páse.

 Tomáš Mansfeld;mg-8870.jpg

D4 do 2000ccm
Matúš Molnár, ktorý už s prehľadom starého kozáka sedlá našu Oktáviu a vedie v priebežnom hodnotení majstrovstiev Slovenska, sa tešil na súboj s českými Škodovkami vedenými Horáčkom (Oktávia) a Pláteníkom (Fábia) a hlavne na Mareka Ďurovkina na Alfe Romeo. Meraný tréning na prvý pretek však dopadol tak, že českí pretekári štartovali do piatkového preteku z prvej rady a Matúš Molnár s Marekom Ďurovkinom z poslednej. Na priamy súboj s českými Škodovkami mohol Matúš zabudnúť. S napätím sme preto pozerali štart, v očakávaní súboja s Marekovou Alfou. Matúš perfektne odštartoval a prebíjal sa dopredu. Na rozdiel od Mareka. „Hrubka" ktoru vyrobil v prvej zákrute po starte a mokrá trať ktorá neodpúšťa chyby, ho stála odtrhnuté koleso a súboj sa nekonal. Škoda. Matúš sa v cieli dostal na konečné celkové piate miesto a prvé v MSR.

Druhý pretek, ktorý sa konal v sobotu už mal potrebné napätie. „Auto ide perfektne" povedal Matúš s úsmevom keď sa dozvedel že má prvý meraný a že súboj s Čechmi a Marekom bude. Letmý štart sa podaril a po pár kolách sa Matúš od súperov odpútal a postupne zvyšoval svoj náskok na prvom mieste. Tri kolá pred koncom však nevydržal pri brzdení po cieľovej rovine záves ľavého predného kolesa. Preteky pre neho skončili. Marek bol celkovo druhý a v MSR prvý.

 Tomáš Mansfeld;mg-8854.jpg

D4 nad 2000ccm
Mostecká premočená trať si vybrala v tejto triede veľkú daň. V piatkových tréningoch si rozbili svoje autá viacerí pretekári. Poliak Stanco „zrušil svoje F430 , Tomáš Lídl „lízol" otcove Audi TT DTM o zvodidlo, Filip Sládečka na Audi DTM sa ťukol s čiernou F430 a BRT-áci menili pol auta. Nás tie podmienky na trati stáli iba rozbité dvere, ktore Zdeno „zabudol" na Charouzovom Lamborghini. Skrátka, takmer všetky veľké autá mali nejaké potréningové škrabance. Meraný tréning zvládol Zdeno s našim Porsche 997 Cup nad očakávanie. Štvrté miesto na štarte. V samotnom preteku zvádzal tvrdé súboje o celkové tretie miesto s Petrom Charouzom na Lamborghini, z čoho boli hodiny po vzájomnom kontakte a konečné celkové piate miesto. Na Slovensku druhé. Z Porschov bola Zdenova 997-mička najrýchlejšia. Pekný závod a žiadna nuda. V sobotu sa už jazdilo na suchu a Zdenko si vyjazdil zase štvrté miesto na štarte. Prvé dve miesta obsadily vozy DTM tretí bol Mičánek s Porsche 997 RSR. V samotnom preteku Zdeno síce Mičánka uzávodil, ale Stancove F430 bolo nad jeho sily. „Snažil som sa Stanca udržat za sebou, no bol príliš rýchly na rovine. Robil som čo som vedel, ale on jednoducho pridal a bol preč." Rozhovoril sa spotený ale spokojný Zdenko. Súboje s Mičánkom a Stancom sa mu zjavne páčili. Aj nám. Výsledok bol celkové štvrté miesto v cieli a druhé v MSR.

Tomáš Mansfeld;mg-9454.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri