Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Miro Konôpka zo Sepangu s ďalšou trofejou

Wednesday, 04. 09. 2013 - 08:44, Martin Trenkler   

Miro Konôpka zo Sepangu s ďalšou trofejou

Slovenský motoršport zaznamenal ďalší pekný výsledok. Viacnásobný šampión FIA Zóny Strednej Európy vo vytrvalostných pretekoch Miro Konôpka skončil v 12-hodinových pretekoch Malaysia Merdeka Endurance 2013 na 3. mieste v triede GT Cup. 

Pre slovenské Porsche 997 Cup to však boli veľmi náročné preteky. Po výlete jazdca mimo trať prišlo k neočakávaným technickým problémom. Mechanici tímu ARC Bratislava však zabojovali a vyriešili ich.

arc-2013-mmer-04.jpg

„Pri výlete mimo trať sa odtrhol kryt výfukových zvodov a vysoká teplota odpálila zapaľovacie cievky," vysvetlil príčiny problémov Miro Konôpka. „Bojovali sme o druhé miesto v triede a v tom momente to vyzeralo na odstúpenie z pretekov, pretože náhradné cievky sme nemali. Takáto porucha sa nám ešte nestala. No našťastie sa nám podarilo v boxe nájsť jedno Porsche, ktoré odstúpilo už skôr a jeho cievky sme premontovali k nám."

O tretie miesto v GTC potom bojovala posádka slovenského tímu Miro Konôpka - Christian Kranenberg - David Bilski s čínskym Audi tímu BRT. V ňom jazdil aj testovací pilot Williamsu F1 Cong Fu Cheng. V 11tej hodine, teda niečo viac ako hodinu pred koncom však náročné podmienky na Sepangu ich R8 nezvládla. Na rozdiel od nich ARC Bratislava dokázal dôjsť do cieľa. No v stúpajúcich teplotách to nebolo vôbec jednoduché. Svoje Mercedesy SLS AMG doslova „uvarili" v domácom hviezdnom tíme Petronas Syntium, kde mali aj hviezdnych jazdcov Bernda Schneidera či Thomasa Jädera. Schneider tak nepridal k tohtoročným víťazstvám v Dubaji, Nürburgringu či Spa ďalší triumf.

arc-2013-mmer-08.jpg

V triede GTCup vyhralo domáce Audi R8 LMS Cup tímu Tiger Absolute Racing s domácim hrdinom Alexom Yoongom, ktorý má na svojom konte aj štarty v F1.

Miro Konôpka tak domov vezie ďalší pohár z významného podujatia: „Sepang sú pre nás Európanov naozaj veľmi náročné preteky. Síce sa po prvý raz štartovalo o polnoci a končilo na poludnie, ale pre unavený materiál, či už ľudský alebo technický, to bolo naozaj dosť ťažké. Vytrápili sme sa, ale byť na pódiu je vždy dobrý pocit. Porsche sa v tejto sezóne v súboji s konkurenčnými značkami dosť trápi, aj teraz bolo najlepšie s pilotom Darrylom O˙Youngom až na 5. mieste v triede GT3.

Preteky vyhral s náskokom 6 kôl singapurský Clearwater Racing Team s Ferrari 458 Italia GT3, v ktorom jazdil aj novozélandský jazdec Craig Baird (šampión Austrálskeho Carrera Cupu). Na stupne víťazov s dostali len talianske značky, keď na 2. mieste skončilo Lamborghini tímu Arrows Racing s Holanďanom Petrom Koxom a ďalšie Ferrari továrenského tímu AF Corse s hviezdnym bývalým jazdcom F1 Mikom Salom.

arc-2013-mmer-09.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri