Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Mini sa vracia do WRC!

Tuesday, 27. 07. 2010 - 20:54, Katarína Ďurecová   

Mini sa vracia do WRC!

Dnes bola oficiálne potvrdená správa, že Mini sa od budúceho roku vráti na trate WRC. V sezóne 2011 absolvuje vybrané súťaže a sezónu 2012 už plánuje absolvovať celú s tým, že vo WRC plánuje ostať najmenej ešte niekoľko rokov.

Auto, s ktorým bude Mini pretekať na tratiach WRC a o ktorého chod sa bude starať Prodrive, bude Mini Countryman WRC, ktoré je už v súčasnosti vo vývoji, na ktorom sa podieľa Prodrive v spolupráci s Mini.

Prezident Prodrivu David Richards sa k celej veci vyjadril: „Bude to veľmi vzrušujúci nový program. V 60-tych rokoch malé Mini dokázalo poraziť Fordy na jednom z najťažších motoršportových pretekoch sveta - Monte Carlo Rally. Verím, že naše nové Mini sa stane obľúbeným autom u fanúšikov rally, tak isto ako je obľúbené u svojich majiteľov na celom svete. Už teraz máme veľký počet objednávok nového Mini rally auta s tým, že prvé dodávky sú naplánované na začiatok sezóny 2011."

prodrive.com;Na obrázkoch nový Mini Countryman WRC vyzerá rozhodne pekne.

Šéf Nort One Sportu, promotéra WRC, David Long taktiež návrat Mini do WRC víta: „Som nadšený z toho, že BMW vybralo Mini na svoj rally program. Je úžasné vidieť návrat ikonického Mini, auta s takou silnou históriou v rally a taktiež to znamená, že s Fordom a Citroenom je WRC podoporované tými najvzrušujúcejšími značkami na medzinárodnom trhu. Na šou prioritou ako promotéra WRC je pritiahnuť nové tímy a ťažko sme pracovali na tom, aby sa ich činnosť v športe odrazila aj v ich marketingovej činnosti. Nové WRC autá majú byť lacnejšie a bližšie k bežným modelom. Rozhodnutie Mini bolo z veľkej časti vedené aj ich marketingovou stratégiou a dodáva nám to dôveru pokračovať v našej práci ďalej."

Testovanie Mini je naplánované na jeseň tohto roku. Čo sa týka pilotov, tak najnovšie sa hovorilo o Marcusovi Gronholmovi, ktorý už aj potvrdil rokovania s Mini a Prodrivom. Hovorilo sa ale aj o Krisovi Meekovi a Madsovi Ostbergovi, ktorý je dlhodobo podporovaný Prodrivom.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri