Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Mikkelsen: Nikdy som si nemyslel, že raz budem sklamaný z pódia

Sunday, 15. 02. 2015 - 19:47, Katarína Ďurecová   

Mikkelsen: Nikdy som si nemyslel, že raz budem sklamaný z pódia

Z tria jazdcov usilujúcich o prvé miesto na Rally Sweden nakoniec vzišiel víťazne Sébastien Ogier, ktorý si najrýchlejším časom na záverečnej Power Stage zaistil i víťazstvo v celej súťaži. Do poslednej RS však z prvého miesta vstupoval s tesným náskokom Andreas Mikkelsen, ten však nakoniec prepálil nastavené tempo a po výlete mimo trať končí nakoniec tretí.

„Až do posledného metra sme spravili všetko úplne správne - na konci sme ale bohužiaľ prehrali. Nikdy som si nemyslel, že príde deň, kedy budem sklamaný zo zisku pódiového umiestnenia. Vo svojej kariére som toho zatiaľ toľko nevyhral. Mal som ale šancu na svoje prvé víťazstvo vo WRC a bol som k nemu skutočne veľmi blízko. Spravil som ale chybu, išiel do hodín a prišiel o svoju príležitosť. Momentálne som sklamaný a moje pocity sú veľmi trpké, aj keď viem, že na to, čo sme dosiahli počas víkendu, môžem byť pyšný. Na druhej strane som si ale istý, že moje prvé víťazstvo je len otázkou času! Bol by som rád, ak by som skončil na najvyššom stupienku po boji s ďalšími dvoma jazdcami. V Mexiku spravíme všetko preto, aby sme opäť figurovali v boji o víťazstvo," hovorí o infarktovom závere Rally Sweden Andreas Mikkelsen, ktorý si tak na svoje konto pripisuje ďalšie tretie miesto v sezóne. V hodnotení jazdcov je po dvoch súťažiach na delenom druhom mieste s Thierrym Neuvillom.

Volkswagen Motorsport;vw-20150214-4327.jpg

A čo hovorí na výkon Mikkelsena šéf tímu Volkswagen Motorsport Jost Capito? „Aká vzrušujúca rally! Som si istý, že WRC si po tomto týždni získalo veľa nových fanúšikov. Dnes sa o pódiu rozhodovalo doslovne v posledných metroch. Andreas Mikkelsen viedol až do posledného splitu a bol len o chlp od svojho prvého víťazstva vo WRC. Dvojnásobného majstra sveta Sébastiena Ogiera a i svojho kamaráta Thierryho Neuvilla donútil ísť na absolútnej hrane a na svoj výkon môže byť pyšný. Jeho čas príde skôr či neskôr, o tom niet žiadnych pochýb."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri