Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Mika Häkkinen sa vracia do McLarenu

Thursday, 16. 03. 2017 - 14:07, Ľuboš Kašický   

Mika Häkkinen sa vracia do McLarenu

Dvojnásobný majster sveta F1 prijal pozíciu ambasadora v tíme s ktorým vyhral dva majstrovské tituly. Ako to pomôže McLarenu, ktorý je po testoch úplne na dne?

Ani takému gigantovi v aký vyrástol tím McLaren sa nevyhýbajú problémy. Stačí zopár nesprávnych rozhodnutí a všetko sa zrazu zdá, ako by stálo na pohyblivých pieskoch. Takým bolo aj rozhodnutie odísť od dodávok tímu Mercedes a začať si s Hondou. Rona Dennisa to „stálo krk" a McLaren nevie zdvihnúť hlavu.

mika2.jpg

Nový šéf Zak Brown zúfalo hľadá nové riešenia a vyťahuje zo skrine „odložené kostýmy". Ťažko však tým zakryje fakt, že McLarenu chýba výkonný a spoľahlivý motor. Všetky návraty k pôvodným farbám, či bývalým hviezdam sú len kozmetika.

mika1.jpg

Najnovšou novinkou je povolanie šampióna z rokov 1998 a 1999, Fína Miku Häkkinen, za ambasadora tímu, ktorý bude pracovať na marketingu a pomáhať v jednaniach s partnermi. „McLaren je mojím domovom v F1. Vždy som to tak cítil. Nemal som preto dôvod na dlhé rozmýšľanie a teším sa, že som znova súčasťou tímu," povedal 48-ročný Häkkinen.

mcl0.jpg

Vráťme sa však ešte k samotnému McLarenu. Po predsezónnych testoch sa dostal britský tím do takej depresie, že prebehli neformálne kontaktné jednania s Mercedesom o prípadnom návrate. Za McLaren vyvinul iniciatívu Mansour Ojjeh, no rovno si povedzme, že ak by sa niečo také udialo, tak by to bolo najskôr od nasledujúcej sezóny a McLaren by stratil obrovské peniaze, ktoré tečú z Hondy. A to bude preto ťažko možné. Aj keď nešťastný Alonso už vysiela signály, že nebude mať problém z nekonkurenčného McLarenu odísť, ak sa nič nezmení.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri