Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Česko

Mičko má za sebou rely premiéru

Tuesday, 30. 10. 2018 - 13:08, Ľuboš Kašický   

Mičko má za sebou rely premiéru

Dubnický tím Lama Racing vstúpil uplynulý víkend na nepreskúmanú „novú pôdu", keď štartoval na relyšprinte vo Vsetíne. Ako dopadla premiéra a čo si zo Vsetína odnáša Braňo Mičko?

„Bol to úplne nový zážitok," vraví nadšene Dubničan. „Celý závodný víkend mal úplne iné tempo, než som bol doteraz zvyknutý v pretekoch do kopca. V rely je všetko vypočítané presne na minúty a má to spád. Na štarte bolo neuveriteľné množstvo posádok a usporiadatelia všetko perfektne zvládali. Plnými dúškami som nasával atmosféru rely súťaže a poriadne som si to užíval. Úplne nová bola pre mňa aj jazda so spolujazdcom a na itinerár. Veľmi sa mi však páčilo."

Team;vsetin-2018-010.jpg

Vzhľadom na to, že z Dubnice do Vsetína je len kúsok, tak Braňo pricestoval do dejiska súťaže o deň skôr a snažil sa naučiť miestne trate. „Oproti kopcom sú oveľa užšie a nebezpečnejšie. Trate sú šmykľavé a v kríze nepomôže žiadne zvodidlo o ktoré by sa dalo oprieť. Úseky sme si mohli prejsť so spolujazdcom trikrát a urobiť rozpis. Marek (Podobník) je však skúsený spolujazdec a to mi veľmi pomohlo."

Team;vsetin-2018-009.jpg

V sobotu sa už išlo naostro. Prvú sekciu tvorili dve rýchlostné skúšky, po ktorých nasledoval servis. „Úvodný úsek mal desať kilometrov a ja som si začal zvykať na auto a pneumatiky. V druhom úseku som sa odvážil viac a potešilo ma, že som za Bérešom zaostal len o desať sekúnd. Počasie bolo premenlivé a preto sme zvolili mäkké gumy. Ukázalo sa to ako správne a dobre sme sa rozbehli aj v druhej sekcii. Štvrtý úsek bola znova Hoštáková, ktorú sme už jazdili ako RS1. Pomaly som získaval istotu a vyzeralo to na oveľa lepší čas, ako pri prvom prejazde. Asi päťsto metrov pred cieľom nás však niečo rozhodilo a zviezli sme sa do priekopy. Už to vyzeralo, že sa z toho dostaneme, no bola tam nejaká betónová skruž a tá nás nakopla. Poškodili sme auto a bolo po pretekoch. Snažil som sa pochopiť prečo, ale stále nechápem čo bolo príčinou. V závere eresky začalo znova pršať. Možno niečo na trati. Možno pneumatika. Naozaj neviem. Každopádne je dôležité, že sa nám nič nestalo a škody na aute nie sú veľké."

Team;vsetin-2018-029.jpg

Braňo Mičko teda zaplatil nováčikovskú daň a odstúpil zo súťaže už v polovici pretekov. Neľutuje však. „Škoda, že sme havarovali, ale asi to tak malo byť. Bol to môj prvý štart v rely a nečakali som žiadne výsledky. Milo ma však prekvapilo, že sme sa v štartovom poli vôbec nestratili. Naozaj sa mi to veľmi páčilo. Asi budem uvažovať aj o ďalších rely štartoch," neskrýva nadšenie a pretekárku vášeň talentovaný Dubničan na ktorého už tento víkend čaká podujatie veľmi blízke rely.

Team;vsetin-2018-025.jpg

Dubnický tím Lama Racing štartuje počas prvého novembrového víkendu na SlovakiaRingu. V piatok 2.novembra si posádky vyskúšajú kratšiu testovaciu trať. V sobotu 3.novembra sa už pôjdu tri rýchlostné skúšky (prevažne na asfalte), kde dve budú merané a rozhodnú o víťazovi. Tretia je síce povinná, no nesúťažná a určená viac pre divákov. Pre Braňa Mička to bude prvý štart na AutoShow, ktorá uzatvára automobilovú sezónu na Slovensku.

Ľuboš Kašický

lama-partneri.jpg

Tu si môžete pozrieť aj galériu tímu zo súťaže



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri