Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Michaela Pešková opäť na Ferrari 430 na okruhu v Moste

Tuesday, 18. 05. 2010 - 09:07, T. Szabosi   

Michaela Pešková opäť na Ferrari 430 na okruhu v Moste

Ďalšie podujatie sezóny automobilových pretekov na okruhoch v českom Moste absolvovala Michaela Pešková opäť na Ferrari 430. Na programe Mosteckých pretekov boli dva šprinty, ktorých priebeh zdramatizovalo predovšetkým počasie.

 Tomáš Mansfeld;mg-9344.jpg

Do piatkovej jazdy divízie D4 nad 2000 ccm nastúpila Michaela z trinástej pozície, ktorú si vybojovala v kvalifikačnom tréningu. Do pretekov, vzhľadom na nepriaznivé daždivé počasie, štartovala na mokrých pneumatikách. Tieto boli z bezpečnostných dôvodov odštartované za Safety Carom a Michaela sa v nich umiestnila medzi slovenskými pretekármi na štvrtom mieste. Do pretekov nastúpilo veľa Poliakov na Ferrari a preto bola Michaela zaradená aj do triedy Challenge, kde sa taktiež umiestnila opäť tesne pod pódiovým umiestnením. „Bola to moja prvá skúsenosť na mokrej trati s Ferrari 430. Ešte stále si zvykám, ale každým kolom v pretekoch som bola rýchlejšia, napriek tomu, že vody na trati neubúdalo. V každom prípade bola to zábava, ale v tréningoch sme mohli vidieť, že žiadna chyba sa v takomto počasí neodpúšťa." povedala Michaela po pretekoch.

 Tomáš Mansfeld;mg-9171.jpg

Do sobotňajších pretekov nastúpila Michaela z ôsmeho miesta. Kvalifikačný tréning jazdci absolvovali opäť na mokrých pneumatikách, napriek tomu, že trať postupne vysychala. Preteky už absolvovali na suchej trati. Pre Michaelu však netrvali dlho, keďže po štarte v prvej zákrute do nej narazil poľsky pretekár na Ferrari a pre Michaelu to znamenalo koniec pretekov. „Šťastie mi vôbec nepraje. Najprv si športoví komisári nevšimli zlú formáciu áut na štarte, čo pre mňa znamenalo štart z piatej rady, namiesto štvrtej za Mirom Konôpkom a potom moje šance zmaril poľský kolega, ktorý si skrátil trať a narazil mi do ľavého zadného kolesa." povedala po pretekoch Miška.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri