Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

McLaren láme rekordy v predaji superšportiakov

Saturday, 06. 01. 2018 - 06:01, Ľuboš Kašický   

McLaren láme rekordy v predaji superšportiakov

Slávna britská značka, ktorú viac poznáme z F1, vyrobila v roku 2017 celkom 3340 superšpeciálov a zaknihovala tak rekordný nárast predaja.


Kúpiť si športový mclaren nie je vôbec jednoduchá a lacná záležitosť. Na autá sa čaká viacej ako šesť mesiacov a vo fabrike ich vyrobia denne maximálne dvadsať. Napriek tomu predali vlani o takmer sto vozidiel viacej, ako rok predtým.

mclaren-570s-spider.jpg

„Dopyt rástol hlavne v Severnej Amerike a väčšina áut je z edície Sports Series," vraví Mike Flewitt, ktorý je výkonným šéfom McLaren Automotive. „Vďaka novej sérii máme už teraz objednávky na viacej, ako polrok dopredu. Je to výsledok nášho intenzívneho výskumu a vývoja, do ktorého sme za posledných šesť rokov investovali viacej ako jednu miliardu libier. Do roku 2022 plánujeme uviesť celkom pätnásť modelov, či variácií, pričom tri sme už predstavili. V roku 2018 plánujeme otvorenie nášho nového závodu v Yorkshire, ktoré po úplnom nábehu výroby v roku 2019 bude vyrábať iba autá z uhlíkových kompozitov. McLaren bol prvý, ktorý tento materiál priviedol do F1 a je preto v DNA našej značky."

mclaren-8665-jmw-9862.jpg

mclaren-8670-jmw-9890.jpg

mclaren-senna.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri