Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Maťo Homola bude v sezóne 2024 obhajovať titul šampióna TCR Eastern Europe

Thursday, 14. 03. 2024 - 17:01, Miroslav Majláth   

Maťo Homola bude v sezóne 2024 obhajovať titul šampióna TCR Eastern Europe

Maťo Homola, minuloročný šampión seriálu TCR Eastern Europe odhalil svoje plány na sezónu 2024. Čaká ho spolupráca s osvedčeným tímom Hyundai | Janík Motorsport, v osvedčenom aute Hyundai Elantra N TCR. 

 

Team

Maťo Homola sa vo farbách tímu Hyundai | Janík Motorsport predstaví už vo štvrtej sezóne. V kombinácii s osvedčeným víťazným Hyundai Elantra N TCR ide o zostavu, ktorá prináša výborné výsledky. A prečo opäť TCR Eastern Europe? 

Team

Je to seriál, ktorý je z pohľadu slovenského fanúšika a tiež reklamných partnerov to najbližšie, čo môže Maťo jazdiť. Kvalita seriálu ide každým rokom hore a pre našinca je už v súčasnosti zaujímavejší ako TCR Europe. Taktiež sa v ňom predstaví aj viac jazdcov, čo prináša výrazne atraktívnejšie boje na trati. Novinkou v kalendári budú prvé preteky sezóny na okruhu Balaton Park pri maďarskom jazere Balaton - je to okruh, ktorý bol otvorený len minulý rok. Ďalšou novinkou je, že sa k atraktívnemu šampionátu TCR Eastern Europe na tri pretekárske víkendy pripojí aj nemecký šampionát TCR Germany (na okruhoch Red Bull Ring, Slovakia Ring a Salzburgring). Na záverečnom pretekárskom podniku v Brne pôjde ako doprovodný seriál aj TCR Europe, čo priláka ešte väčšie množstvo divákov, ktorí sa môžu tešiť na zaujímavejšie a tesnejšie súboje na trati počas celého víkendu.

Team

V tíme spolu s Maťom bude jazdiť jeho minuloročný parťák Adam Kout, nováčikom bude Jiří Zbožínek. Slovenský pretekár bude opäť v roli vedúceho jazdca s najviac skúsenosťami v seriáloch kategórie TCR. Pre mladých pretekárov je to tá najlepšia možnosť, ako nabrať skúsenosti a cenné informácie. Výbornou správou pre slovenských fanúšikov nie je len blízkosť pretekov k našej krajine, ale aj to, že jedny preteky sa budú konať aj na Slovakia Ringu. Ako aj minulý rok pôjdu v spoločnom víkende s populárnym šampionátom FIA ETRC (Majstrovstvá Európy preteky ťahačov). Navyše, každé preteky budú vysielané naživo na športovej televízii RTVS Šport a tiež na YouTube. 

Team

Maťo Homola má pred sebou už šiestu sezónu s podporou Hyundai Slovensko ako ich ambasádor športovej divízie N. Značka Hyundai nedávno predstavila absolútnu novinku, Hyundai IONIQ 5 N, ktorý bude Maťo tiež testovať a s týmto výkonným 650 koňovým revolučným autom má nachystaných viacero zaujímavých aktivít. 

Team

„Mám radosť, že môžem oznámiť pokračovanie spolupráce s tímom Hyundai | Janík Motorsport aj v sezóne 2024. Bolo to pre mňa logické rozhodnutie a som motivovaný obhájiť titul šampióna TCR Eastern Europe, hoci viem, že to nebude jednoduché. Elantru spolu s mojim tímom poznám veľmi dobre a už sa neviem dočkať, kedy si do nej opäť sadnem. Som zvedavý na nový okruh Balaton Park, ale najviac sa teším na domáce preteky na Slovakia Ringu, kam, mimo pretekov v okolitých krajinách, všetkých pozývam. Ďakujem rodine a mojim partnerom za dôveru a podporu v nasledujúcej sezóne, veľmi si to vážim. Som nesmierne vďačný aj z pokračovania ambasádorskej spolupráce s Hyundai Slovensko, keď štartujeme spoločne šiestu sezónu a mimo pretekov máme naplánovaný zaujímavý PR program na tento rok s horúcou novinkou Hyundai IONIQ 5 N, určite sa o ňom čoskoro dozviete,“ hovorí Maťo Homola. 

Team


 KALENDÁR TCR EASTERN EUROPE 2023

27. – 28. 04              BALATON PARK (Maďarsko)
18. – 19. 05               RED BULL RING (Rakúsko)
08. – 09. 06               SLOVAKIA RING (Slovensko)
03. – 04. 08               MOST (Česká republika)
07. – 08. 09               BRNO (Česká republika)
21. – 22. 09               SALZBURGRING (Rakúsko)



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri