Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Majster sveta WTCC o Slovakia Ringu

Friday, 27. 04. 2012 - 18:43, Daniel Mandzi   

Majster sveta WTCC o Slovakia Ringu

Trojnásobný majster sveta a aktuálny líder priebežného poradia Yvan Muller (Chevrolet) už absolvoval zoznamovacie kolo na okruhu a o Slovakia Ringu sa vyjadril: „Je to veľmi pekná trať s niekoľkými veľmi rýchlymi pravotočivými zákrutami, ktoré budú veľmi náročné na ľavú prednú pneumatiku. Rýchle zákruty a dlhé rovinky sú naozaj veľmi zaujímavé. Teším sa aj z pekného počasia, ktoré dúfam pomôže pritiahnuť veľa divákov. Bude to skvelá šou a som naozaj zvedavý na slovenské publikum. Po pretekoch tu ostávam s mojím otcom a dcérou ešte tri dni, tak si spravíme nejaké výlety po Slovensku."

Martin Trenkler;f0i6779-1.jpg

Na otázku, ktorá časť pretekárskeho víkendu je preňho najstresujúcejšia, odpovedal: „Viete, pretekám od svojich 10 rokov, teraz mám 42 rokov, takže po tej tisícke absolvovaných pretekov nejaký stres neexistuje. Možno na konci sezóny, keď ide o titul, je to stresujúcejšie, ale inak necítim žiaden extra tlak. Mojou výhodou je, že sa nesnažím s niekým porovnávať a niečo dokázať. Mojou motiváciou je len odviesť čo najlepšiu prácu." Po troch podujatiach vedie Muller priebežné poradie šampionátu so 130 bodmi.

Tibor Szabosi;67c3532.jpg

V sobotu začínajú prvé voľné tréningy o 8.30 (ETCC) a 9.45 (WTCC). Deň vyvrcholí 1. a 2. kvalifikáciou WTCC o 15.00 a 15.25. Lístky na sobotu aj nedeľu sú v predaji priamo na okruhu.

Tibor Szabosi;67c3749.jpg

Slovakia Ring v Orechovej Potôni je jedinečný motoristický areál na Slovensku. Na jednom mieste ponúka možnosť jazdiť na špičkovom motoristickom okruhu, zdokonaliť sa v škole bezpečnej jazdy, vyskúšať si off-road a užiť si relax v hoteli. Slovakia Ring je moderný okruh so špičkovými parametrami a dĺžkou 5 922 m, ktorou sa radí medzi najdlhšie v Európe. Ponúka pestré možnosti využitia pre profesionálov aj amatérskych jazdcov a prináša pravidelné víkendové podujatia pre širokú verejnosť. Pre všetkých, ktorí si chcú preveriť a zdokonaliť svoje jazdné zručnosti, je pripravená Driving Academy so školou šmyku a kurzami jázd rôzneho zamerania a náročnosti. Po aktívnom výkone si môžete dopriať obed či večeru v Hoteli Ring***, ktorý zároveň ponúka 47 izieb/apartmánov a wellness so saunami a bazénom.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri