Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

M-Sport pred Rallye Monte-Carlo 2014

Monday, 13. 01. 2014 - 10:28, Zdenka Frývaldská   

M-Sport pred Rallye Monte-Carlo 2014

2014 FIA World Rally Championship (Majstrovstvá sveta v rally 2014) otvorí tradičná Rallye Monte-Carlo, ktorá poskytuje dokonalý test schopností a stratégie. "Vyrazia" do nej aj dve posádky M-Sport World Rally Team, pre ktoré to znamená veľkú výzvu.

Členovia tímu M-Sport strávili posledný týždeň na cestách, aby vedeli čo najlepšie posúdiť podmienky, ktoré ich čakajú na blížiacej sa Rallye Monte-Carlo. Keďže táto rally je vždy plná zmien priľnavosti povrchu a nepredvídateľných udalostí, kľúčom k úspechu nemusí byť výkon. Dôležitý bude najmä výber pneumatík a tímová stratégia.

hirvo2-1.jpg

Veľkú výhodu bude mať Mikko Hirvonen, ktorý na tomto podniku štartoval už osemkrát a je tak druhým najskúsenejším jazdcom. Viackrát sa tu predstavil len Francois Delecour (18x). Fínsky jazdec teda veľmi dobre vie, aké zradné je Monte-Carlo a práve to by mu mohlo pomôcť za cestou na pódium. "Som naozaj nadšený, že som sa vrátil k M-Sport. Hneď ako som si prvýkrát sadol do nového auta, mal som z toho dobrý pocit, čo je veľmi dôležité. Monte-Carlo vnímam ako náročnú rally s premenlivými podmienkami, kde rozhoduje najmä výber pneumatík. Sme sami zvedaví ako nám to pôjde, ale určite máme v pláne pódiové umiestnenie. Počkáme ako sa vyvinie sezóna, ale veríme, že budeme vedieť ostatným konkurovať a zabezpečíme tak tímu stupne víťazov," zhrnul Fín.

hirvo3.jpg

Jeho presným opakom je mladý Elfyn Evans, ktorý na tejto rally odštartuje po prvýkrát a vo Fieste RS WRC sa zvezie len po druhýkrát. Pre Evansa to bude cesta za poznaním, na ktorej potrebuje nazbierať čo najviac skúseností. "Našim cieľom bude jednoznačne nazbierať nové poznatky. Je jasné, že to bude ťažký začiatok roka, ale práve na tu výzvu sa veľmi teším. Rallye Monte-Carlo je známe ako rally "lotéria". Podmienky môžu byť nepredvídateľné. Bude to pre mňa prvý štart na ľade. Po ťažkých podmienkach, ktoré sme mali pri testovaní však verím, že sme pripravení na všetko. Mojím cieľom bude priviezť auto na cieľovú rampu," prezradil nováčik v M-Sport.

hirvo1.jpg

Rallye Monte-Carlo príde na rad už 14.-19. januára. Na súťažné posádky, mimochodom aj na tú našu slovenskú (Melichárek-Melichárek), bude pripravených 15 rýchlostných skúšok o meranej dĺžke 384 kilometrov.

scoo

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri