Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Loeb o svojom spojení a perspektívach s Hyundaiom

Sunday, 30. 12. 2018 - 21:21, Ľuboš Kašický   

Loeb o svojom spojení a perspektívach s Hyundaiom

Pred pár mesiacmi by mu ani nenapadlo, že bude znova jazdiť v majstrovstvách sveta v rely.

 

„Po víťazstve v Španielsku som stále nemal jasno, čo bude ďalej,“ priznáva Sebastien Loeb. „Určite som však vedel, že to neboli moje posledné preteky.“ Francúz zároveň priznáva, že aj tento fantastický výsledok, ktorým zvýšil svoj rekordný víťazný zápis na 79 v MS rely,mal vplyv na jeho súhlas na spoluprácu s továrenským tímom Hyundai.

Copyright manufacturer;2077926-jy11b1fnen.jpg

„Pred oznámením Peugeotu o jeho odchode som vôbec nepremýšľal o svojej budúcnosti,“ vraví Loeb, ktorý si myslel, že bude naďalej spolupracovať s PSA Peugeot. Lenže situáciu rýchlo využili v továrenskom tíme Hyundai a ponúkli legendárnemu francúzskemu pretekárovi možnosť štartovať na šiestich podnikoch majstrovstiev sveta.

Copyright manufacturer;2077968-i0q13gn0ti.jpg

„Bolo to úžasné, že ma oslovil Hyundai,“ pokračuje Loeb. „V rely som naposledy štartoval pred piatimi rokmi a zistil som, že už nemám tempo a znalosti súčasných pilotov. Som preto spokojný aj s pozíciou dvojky, či trojky. Budem pod menším tlakom a viacej si to užijem.“

Copyright manufacturer;2078121-wodbg9o555.jpg

Sebastien Loeb si je však plne vedomý aj svojich úloh, pre ktoré ho v tíme Hyundai oslovili. „Mojou prvoradou úlohou je pomôcť tímu v Pohári konštruktérov a zároveň však aj pomáhať Thierry Neuvillovi v pozícii tímovej jednotky. Tím to povedal jasne a ja som s tým plne uzrozumený “

Copyright manufacturer;2078865-2sfmhapk72.jpg

Svoju rely sériu šiestich štartov otvorí Seb Loeb vzápätí po návrate z dakarskej rely na Rallye Monte Carlo. Potom nasleduje Švédsko a Korzika. „Na spoznanie nového auta budem mať iba jediný testovací deň,“ pokračuje Francúz, ktorý si uvedomuje, že to pre najťažšou súťažou sezóny nie je veľa. „Verím však, že si vzájomne sadneme.“ Držme teda Sebovi palce a koncom januára uvidíme, ako mu i20-ka sadla.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri