Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Loeb na Pikes Peak prekonal Millenov rekord

Monday, 01. 07. 2013 - 07:19, Zdenka Frývaldská   

Loeb na Pikes Peak prekonal Millenov rekord

Sébastien Loeb prekonal rekord Rhysa Millena v Pikes Peak International Hill Climb. Na svojom Peugeote 208 T16 Pikes Peak zajazdil rekordný čas 8:13.87.

 

loeb-pp.jpg

Loeb bezproblémovo, o viac než minútu a pol, porazil držiteľa rekordu na pretekoch do vrchu Pikes Peak. Po absolvovaní 20-kilometrovej trati Loeb povedal: "Je to úplne úžasné, až neuveriteľné, koľko času venujete príprave a ono to príde všetko v jednej jedinej jazde. Hovoril sm si, že hocijaký čas okolo 8:15 bude skvelý, takže som veľmi šťastný, že sa mi to podarilo. Snažil som sa ísť opatrne, pretože v takomto závode proste nemôžete urobiť chybu. Bolo fajn dostať sa hore, pretože je tam príjemne. V aute bolo príliš horúco", povedal pre Maxrally.

loeb-pp2.jpg

Loeb zároveň maximálne pochválil Peugeot za jeho úsilie: "Peugeot dal do toho všetkého veľa zdrojov, času, úsilia i emócií. Som veľmi spokojný, že som to pre nich urobil". Zaujímavosťou je, že Francúzov nový rekord prišiel presne 25 rokov po rekorde Ariho Vatanena na Peugeote 405 T16.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri