Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Latvalu doma čaká jubilejný stý štart

Saturday, 23. 07. 2011 - 10:55, Katarína Ďurecová   

Latvalu doma čaká jubilejný stý štart

Jari-Matti Latvala má za sebou test na svoju domácu Rally Finland (videá z testu nájdete v tomto článku), po ktorom sa veľmi optimisticky vyjadril o Fieste RS WRC: „Naše auto sa v priebehu sezóny stáva čoraz stabilnejším a jazdiť s ním na rýchlych cestách a skokoch je výborný pocit", hovorí po teste Latvala.

Ďalej sa tento fínsky jazdec rozhovoril i o samotnej rally, ktorá pre neho bude zároveň jubilejným stým štartom vo WRC: „Je to tak rýchla rally, že jazdec musí poznať svoj limit a zároveň byť veľmi vnímavý. Za volantom nesmiete byť vystrašený, ale musíte cítiť určitý strach a rozoznať, kde sa váš limit nachádza."

Radek Vojtěchovský;img_9618.jpg

Jarri-Matti Latvala ďalej pokračuje opisom špecifík miestnych tratí: „Idete tak rýchlo, že každá vaša chyba sa znásobuje a na víťazstvo potrebujete ísť perfektne od prvej zákruty až po tú poslednú. Jedná sa o tie najzložitejšie šotolinové trate na svete, na ktorých sa preteká a tým pádom musíte veľa rozmýšľať o čo najlepšej stope a brzdných bodoch pred skokmi. Perfektný skok nie je príliš vysoký a auto v ňom musí dopadnúť na všetky štyri kolesá - ako mačka. Potrebujete oveľa vyšší level koncentrácie ako na hocijakej inej rally."

„Dosiahnuť métu 100 štartov je zvláštne. Pre mňa, jazdec, ktorý dosiahne vo WRC svoj stý štart, tak je vo WRC skutočne už dlhú dobu, ale ja mám iba 26 rokov a necítim sa, že by som tu bol až tak dlho. Ale možno som!", rozjíma o svojom jubilejnom štarte Latvala, ktorý má zatiaľ na konte štyri víťazstvá a určite by toto svoje jubileum veľmi rád oslávil víťazstvom piatym a zároveň prvým na domácej pôde.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri