Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Latvala sa cíti pripravený na boj o titul

Wednesday, 05. 01. 2011 - 01:41, Katarína Ďurecová   

Latvala sa cíti pripravený na boj o titul

Jari-Matti Latvala má za sebou svoju najúspešnejšiu sezónu. Zlepšil sa na všetkých povrchoch (a najmä na asfalte) a namiesto havárií, na ktoré sme boli v jeho podaní zvyknutí, sa naučil dôjsť do cieľa a bodovať. To všetko mu dáva právo vyhlásiť, že je v sezóne 2011 pripravený pobiť sa o titul.

„Sezóna 2010 bola pre mňa dobrá. Spôsob, akým sme jazdili (Latvala bol druhým jazdcom Fordu), mi pomohol nájsť ten správy rytmus. Určite som sa zlepšil ako jazdec, ale nechcem povedať, že som pripravený stať sa šampiónom. Rozhodne však cítim, že som pripravený bojovať o víťazstvo v šampionáte", hovorí Jari-Matti Latvala.

Vladislav Maschl;img-1278-1.jpg

Ďalej sa Latvala rozhovoril aj o svojom statuse vo Forde v sezóne 2011 a teda o tom, kto bude tímovou jednotkou a tímovou dvojkou Fordu, respektíve či vôbec bude toto poradie jazdcov určené tak, ako tomu bolo v sezóne 2010: „Musíme myslieť na titul konštruktérov. To je niečo, čo je pre tím veľmi dôležité. Možno som sa tento rok dostatočne zlepšil a možno už to nie je potrebné (to, aby Latvala bol jazdcom číslo dva), rozhodnutie je na Malcolmovi (Wilsonovi). Toto bol pre Ford veľmi ťažký rok a je dobré, že sme sa cez to dostali, ale je na čase koncentrovať sa na novú sezónu, ktorá bude s Fiestou veľmi zaujímavá", hovorí o nadchádzajúcej sezóne Latvala.

Radek Vojtěchovský;img-6537-2.jpg

Na tému prípadného prvého a druhého jazdca v tíme Ford pre sezónu 2011 sa vyjadril aj Malcolm Wilson: „Ešte som sa nerozhodol o tom, čo spravíme. Ale je jasné, že naša stratégia ohľadne Jariho-Mattiho tento rok fungovala veľmi dobre."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri