Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

LAMA sa chystá na „Babu“

Wednesday, 04. 09. 2019 - 21:00, Ľuboš Kašický   

LAMA sa chystá na „Babu“

Slovenský kopcový šampionát pokračuje predposledným podnikom sezóny na Pezinskej Babe. Dubnický tím LAMA RACING do pretekov nasadzuje Fera Ančíka a Mareka Húsku.

 

Nad podnikom s bohatou tradíciou, ktorý už napevno patrí do histórie slovenského autošportu, viseli v tejto sezóne otázniky a pôvodný termín bol dokonca zrušený. Vďaka skupine zapálených organizátorov sa však nakoniec „Baba“ do kalendára MSR PAV 2019 vrátila v novom termíne a ponúkne divákom ďalšiu dramatickú kapitolu svojej histórie.

Tibor Szabosi;c30i0898-20.jpg

Päťkilometrový úsek pezinskej trate výborne pozná Fero Ančík, ktorý na svojom BMW M36 znova vyštartuje do boja o body v triede E1 nad 2000 cc, respektíve do súboja s Jarom Dubóczim o titul v „dvojkolkách“. „Trať v Pezinku je pre mňa vlastne domáca, keďže bývam v Bratislave. Už viackrát som tu štartoval a mám túto trať naozaj rád,“ hovorí Ančík pred štartom pretekov. „Mám k nej dokonca trochu osobný vzťah, pretože práve tu som sa pred desiatimi rokmi vrátil znova na trate po ťažkej havárii. Kto niečo podobné zažil, tak vie o čom rozprávam. Prvý štart po návrate je pre každého pretekára niečím mimoriadnym.“

Tibor Szabosi;c30i1479-21.jpg

Fero mal však na posledných pretekoch malý incident, ktorý jeho BMW poškodil a tak mal starosti s opravou auta. „Chlapci urobili kusisko roboty a ja sa im aj takto chcem poďakovať. Vymenili všetky poškodené časti a naše BMW je teraz znova v kondícii, aby sme mohli čo najlepšie reprezentovať celý tím a ľudí, ktorí sa spolu s nami podieľajú na tohtoročnej sezóne. Pokúsim sa na trati vydať zo seba všetko a potešiť aj fanúšikov, ktorých tu tiež bude veľa,“ vraví Fero Ančík.

Tibor Szabosi;c30i1150-14.jpg

No pokiaľ Ančík trať na Pezinskej Babe priam dôverne pozná, tak pre Mareka Húsku je to nepopísaný list papiera. „Ja som tu nikdy predtým neštartoval a trať naozaj vôbec nepoznám,“ otvorene priznáva pretekár tímu LAMA RACING, ktorý sa po vynechaní pretekov v Ústí nad Orlicí vracia znova do kolotoča slovenského kopcového šampionátu. „Pozrel som si nejaké on-boardy a trochu si naštudoval charakteristiku trate. Vyzerá naozaj zaujímavo a už sa teším, kedy budem môcť na trať vyštartovať so súťažným autom. Sezóna sa chýli k svojmu záveru a bude treba zabojovať o každý bod, ktorý môže v konečnom súčte veľa znamenať. Nechcem teda nič podceniť.“

Tibor Szabosi;asf-4410-4.jpg

Marek Húska bude štartovať na svojej ŠKODE Felícia v triede do 1400 cc. „Auto je pripravené a verím, že nás ničím neprekvapí. Na preteky už tradične vyrazíme vo štvrtok, aby sme v piatok ráno bez stresu zvládli všetky administratívno-technické úkony a mohli si načítať trať,“ dodáva Marek. Samotné preteky sa jazdia počas soboty a nedele 7.- 8.septembra, pričom po obidva dni sú dopoludnia na programe dva tréningové jazdy a popoludní dve súťažné jazdy. Znova sa teda bojuje o dvojitú porciu bodov a verme, že poriadny kus bodov si odvezú domov aj pretekári dubnického tímu LAMA RACING.

lamapartneri-v2019-4.jpg

Ľuboš Kašický



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri