Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

KTM opäť s Comom a Despresom

Friday, 30. 07. 2010 - 12:00, Michal Kostka   

KTM opäť s Comom a Despresom

Posledné desaťročie jednoznačne dominujúca značka vstupuje aj do novej éry v plnej sile. Aspoň čo sa jazdeckej zostavy týka. Dvojica Marc Coma a Cyril Despres získala všetky dakarské prvenstvá od roku 2005 a všetky za riadidlami strojov značky KTM. V spolupráci s rakúskym výrobcom hodlajú túto bilanciu naďalej vylepšovať, čo potvrdili podpisom novej zmluvy.

Marc Coma a Cyril Despres

Pit Beirer, šéf športovej divízie KTM, pre KTM Racing News: „Podpisom Marca a Cyrila si KTM zachováva svoju súťažnú DNA. Heinz (Kinigadner) a ja sme veľmi šťastní, že opäť máme týchto skvelých hrdinov na palube."

Heinz Kinigadner dodáva: „Sme nesmierne šťastní, že Marc a Cyril zostávajú verní značke KTM. Máme za sebou testy a budeme v nich pokračovať, aby sme aj za pomoci Marca a Cyrila, nové stroje vyladili."

Marc Coma počas Dakaru 2010

Beirer potvrdil, že príprava nových strojov KTM 450 Rally, ktorých by malo pre Dakar 2011 údajne vzniknúť len desať kusov a na ktorých budú štartovať aj obaja šampióni, vstúpila do záverečnej fázy. Výrazne pokročili taktiež práce na „štyristo päťdesiatkových" replikách pre zákaznícke tímy.

Rúben Faria a Cyril Despres

Personálne obsadenie „nosičov vody" tímov je čisto na rozhodnutí ich tímových jednotiek. Cyril Despres sa bude opäť spoliehať na Portugalčana Rúbena Fariu. Pre Marca Comu našiel tím nového pomocníka, krajana Joana Pedrera. Pedrero je všestranný a rýchly jazdec, čo potvrdil aj viacerými úspechmi v španielskom enduro šampionáte a najnovšie druhým miestom na Baja España Aragón. Na Dakare sa doteraz objavil dva razy. V roku 2009 skončil na 42. mieste (len o jednu priečku pred našim Ivom Jakešom), v tomto roku sa prebojoval až do elitnej desiatky, ktorú uzatváral.




Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri