Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  MRC

KL Racing Team na Dobšinskú zimu v plnej zbroji

Tuesday, 11. 02. 2014 - 10:31, Public relations   

KL Racing Team na Dobšinskú zimu v plnej zbroji

Tohtoročná zima nielenže nedostatkom snehovej pokrývky nepraje lyžovania chtivým jedincom, podpisuje sa aj na príprave tradičného zimného rally podujatia pod názvom Dobšinská zima.

Fanúšikovia rally súťaží vedia, že pôvodný termín Dobšinskej zimy bol z dôvodu nedostatku snehu presunutý na 16.február 2014. Organizátor dúfal, že aspoň v polovici mesiaca február bude Dobšiná a jej okolie poriadne prikrytá snehom a rallysti si budú mať možnosť naplno vychutnať tunajšiu súťaž. „V Dobšinej a v okolí je aj napriek zmene termínu viac menej jarné počasie a nič nenasvedčuje tomu, že by sa to do konca týždňa malo zmeniť. Z našej strany je však už dvanásty ročník tradičnej zimnej súťaže pripravený a keďže ani dlhodobá predpoveď nenasvedčuje tomu, že by malo nasnežiť, rozhodli sme sa ju odštartovať. Trate sú suché, v niektorých miestach ešte pokryté zvyškami snehu, či ľadu, no predpokladám, že do nedele aj tie zmiznú. Napriek tomu, že zimná súťaž bude skôr jarná, rád by som pozval všetkých fanúšikov v nedeľu 16.februára 2014 do Dobšinej. Zoznam prihlásených totiž hovorí o tom, že sa máme na čo tešiť a na tratiach sa určite budú odvíjať pekné súboje," vysvetlil riaditeľ súťaže Marcel Kollárik.

Tibor Szabosi;co8c0871-7.jpg

Skalní diváci slovenskej rally vedia, že práve riaditeľ Dobšinskej zimy je zároveň aj členom KL Racing Teamu, keď počas majstrovských súťaží číta noty vo vozidle Mitsubishi Lancer EVO IX Vlastimilovi Majerčákovi a tak je už teraz jasné, že na štarte nebudú chýbať ani posádky Žilinského KL Racing Teamu. Tých sa na štarte Dobšinskej zimy 2014 predstaví celkovo štvorica.

Chýbať nebude už spomínaný Vlasto Majerčák. Ten sa v Mitsbishi Lancer EVO IX predstaví rovnako ako v minulom roku s navigátorom Pavlom Majerčákom, čiže svojim bratom: „Obidvaja moji spolujazdci, s ktorými som v minulosti absolvoval rally, čiže Marcel Kollárik, ale aj Pavol Kušnier sú zaneprázdnení práve organizovaním Dobšinskej zimy 2014 a tak som po roku opäť siahol po službách môjho brata Paľa. Vyskúšali sme si spoluprácu v minulom roku práve na tejto súťaži, fungovalo to, tak sme volili osvedčený formát."

Tibor Szabosi;co8c0110-5.jpg

Druhou, rovnako tradičnou posádkou vo farbách KL Racing Teamu bude Tomáš Kukučka s Marekom Podobníkom a rovnako ako predchádzajúca dvojica sa predstavia s Mitsubishi Lancer EVO IX. „Ja sa už veľmi teším, dlho som nesedel v súťažnom aute a Dobšinskú zimu si obaja s Marekom chceme poriadne užiť. Verím tomu, že rýchle nájdeme tempo a podarí sa nám jazdiť medzi najrýchlejšími. Držte nám palce," vysvetlil Tomáš Kukučka.

Tretia dvojica, ktorá bude v Dobšinej reprezentovať KL Racing Team netreba rovnako dvakrát predstavovať. Sú ňou mladíci z Dobšinej, Tomáš Fusko a Jakub Slovák. „Na Dobšinskú zimu 2014 sme volili našu Škodu Felícia Kit Car, s ktorou sme sa divákom predstavili aj počas minuloročnej sezóny. Urobili sme na nej drobné úpravy a auto by malo fungovať bez problémov. Samozrejme, že sa chceme predstaviť na našich domácich tratiach v o najlepšom svetle," doplnil Tomáš Fusko.

Tibor Szabosi;co8c1010-7.jpg

Na začiatku sme hovorili, že KL Racing Team postaví na štart Dobšinskej zimy 2014 štvoricu posádok. Tou štvrtou bude Tibor Kováč navigovaný Braňom Novotným. Skalný fanúšikovia rally súťaží už asi v tomto momente tušia, že po dobšinských tratiach sa táto dvojica bude preháňať na Subaru Impreza.

„Som rád, že sme mohli chalanom z Dobšinej aspoň trochu pomôcť s prípravou tohto ojedinelého podujatia. Škoda, že nie je sneh, ale ako sa hovorí, počasiu sa rozkázať nedá a tak to bude teraz bez snehu. Na druhej strane to bude pre naše posádky aspoň dobrý test pred nadchádzajúcou sezónou. Á sa síce rozbehne až o dva mesiace, ale aj tých pár kilometrov v ostrých podmienkach je na nezaplatenie a určite je lepšie absolvovať súťaž, aj keď čo do počtu kilometrov kratšiu, ako celodenný test. Na ňom sa totiž dá iba teoreticky zrovnávať s konkurenciou," ukončil rozprávanie manažér KL Racing Teamu Marek Lokaj.

Jozef Pisch;1t1u5506-3.jpg

Dobšinská zima 2014 odštartuje už počas nadchádzajúcej nedele, čiže 16.februára 2014. Pre súťažiacich sú pripravené tri trate, pričom ich celková dĺžka je viac ako dvadsať kilometrov. Prvá rýchlostná skúška tohtoročnej Dobšinskej zimy sa bude konať v areáli spoločnosti Eurobus, dvojka bude priamo v Dobšinej, pričom skôr narodení diváci si túto rýchlostnú skúšku majú možnosť pamätať spred mnohých rokov, keď sa jazdila ako súčasť federálnej Rally Gemer a záverečný test bude už známa klasika, čiže Vlčia dolina - Podkova. Štart je plánovaný na 10:00 hodinu a cieľ bude o 12 hodine 15 minúte na Námestí baníkov v Dobšinej.

KL Racing Team, Miro Majláth

kl-racing-reklamni-partneri-2014.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri