Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Česko

KL Racing na Valašku s Fiestou R5 a Fabiou WRC

Thursday, 03. 04. 2014 - 16:45, Public relations   

KL Racing na Valašku s Fiestou R5 a Fabiou WRC

Iba týždeň po tom, čo sa súťažné posádky Žilinského KL Racing Teamu predstavili na Miskolc Rally, už ich čaká nová výzva v podobe absolvovania Valašskej Rally. Že to bude poriadna výzva, dokresľuje aj fakt, že sa na vsetínsku prestaví slovenský tím s Fordom Fiesta R5 a Škodou Fabia WRC.

Tibor Szabosi;h7p7817.jpg

Do jedného z najnovších rally špeciálov na svete usadne dvojica Dobšinčanov, Vlastimil Majerčák a Marcel Kollárik. Vyzerá to tak, že táto dvojica sa už dobre rozjazdila na už spomínanej Miskolc Rally, keď po oba dva dni vyhrala v spolupráci s vozidlom Mitsubishi Lancer EVO IX triedu 3 a pripísala si na svoje konto plný počet bodov do priebežného hodnotenia šampionátu. Nové vozidlo však pre Vlasta Majerčáka nebude až tak úplnou novinkou. „V auguste minulého roku som už mal možnosť Ford Fiesta R5 vyskúšať pri testoch M Sporte v Anglickom Dovenby Hall. To auto ma najviac upútalo neskutočne fungujúcim podvozkom a preto sa na opätovné stretnutie neskutočne teším. Valašskú Raly 2014 s centrom vo Valašskom Meziříčí absolvujeme čisto ako jeden z ďalších testov. Viac ako o výsledok nám tu pôjde o vyskúšanie R5-ky v ostrých, súťažných podmienkach. Som rád, že nám spoločne s Marcelom KL Racing Team umožnil vyskúšať si opäť špeciál Ford Fiesta R5, za čo všetkým patrí moje veľké vďaka," opísal svoje pocity pred súťažou Vlasto Majerčák.

Na štarte, ako sme už v úvode písali sa vo Valašskom Meziříčí vo farbách KL Racing Teamu predstaví aj druhá posádka, v tomto prípade jazdiaca na vozidle Škoda Fabia WRC. Za jej volant sa posadí ostrieľaný Karel Trněný, ktorého však bude premiérovo navigovať slovenský spolujazdec, Pavol Kušnier. „Paľa Kušniera poznám už dlhé roky a viem o ňom, že je naozajstný profesionál. Toto bude navyše taká jeho malá premiéra, keďže vo WRC-čku ešte nikdy nediktoval. Na našu spoluprácu sa už teším, dúfam, že všetko bude fungovať tak ako má. Bol by som rád, ak by sa nám podarilo zajazdiť aj nejaký lepší výsledok, ale v tomto roku som ešte za volantom súťažného auta nesedel, tak ten rozbeh bude asi trochu pomalší," povedal Karel Trněný.

Tibor Szabosi;h7p7982.jpg

Samozrejme, do Valašského Meziříčí smeruje počas víkendu aj manažér KL Racing Teamu, Marek Lokaj: „Samozrejme, túto parádu si nechcem nechať ujsť. Som rád, že sa nám podarilo pre Vlasta zabezpečiť Fiestu R5 a konečne nastal čas na ich spoločný štart. V prípade Karla, sme spoluprácu dohodli už v zime a Karel náš tím bude reprezentovať aj na zvyšných podujatiach slovenského šampionátu."

František Dušek;vsetin-2013-trneny-026.jpg

Valašská Rally 2014 sa bude konať počas nadchádzajúcej soboty (5.4.2014). Jej štart je plánovaný na 9:00 hod. a cieľ súťaže bude v rovnaký deň o 17 hodine 20 minúte.

KL Racing Team, Miro Majláth

kl-racing-reklamni-partneri-2014-1.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri