Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Kimi Raikkonen testoval pred fínskou rally + video

Thursday, 22. 07. 2010 - 21:47, Katarína Ďurecová   

Kimi Raikkonen testoval pred fínskou rally + video

Kimi Raikkonen absolvoval test pred svojou domácou fínskou rally, ktorá bola aj prvou rally vôbec, ktorú kedy Kimi absolvoval. Bývalý šampión formuly 1 testoval dva dni na cestách, ktoré sa nachádzajú blízko mesta Jyvaskyla, čo je miesto, kde sa fínska rally odohráva.

Na fínskej rally štartoval Kimi Raikkonen ajminulý rok s jeho vlastným Abarthom Grande Puntom S2000 a prekvapil svojou rýchlosťou. Bohužiaľ však rally nedokončil kvôli havárii.

Radek Vojtěchovský;img_9570.jpg

Raikkonen bol s testom spokojný, o čom svedčí aj jeho vyjadrenie: „Všetko čo naozaj dobre a je pre nás dobré získať podobné skúsenosti tesne pred fínskou rally. Samozrejme, že pomôže, že som sa rally zúčastnil aj minulý rok, ale WRC auto je veľkým skokom od Super 2000, takže je to ako keby sa jednalo o úplne inú rally. Testovali sme všetky veci, ktoré sme chceli a taktiež je užitočné mať nejaké skúsenosti z pripravovania rozpisu na týchto rýchlych a technicky náročných cestách. Na fínsku rally sa naozaj teším - ako jazdec F1 som nikdy nedostal šancu zúčastniť sa domácej rally v top kategórii, takže si myslím, že to bude veľká zábava."

Vladislav Maschl;img-1821.jpg

Na rozdiel o Kimiho, jeho spolujazdec štartoval na fínskej rally už desať krát. K svojmu jedenástemu štartu povedal: „Som šťastný, že už mám nejaké vynikajúce spomienky zo štartov na fínskej rally, ale som si istý, že tento štart bude veľmi špeciálny. Pre mňa a aj pre Kimiho je vždy veľkým potešením jazdiť pred domácimi divákmi a dúfam, že všetkým predvedieme niečo, na čo nikdy nezabudnú. Test šiel veľmi dobre a my máme z auta a aj z rozpisu veľmi dobrý pocit. Samozrejme ale, naozajstná rally začína až v piatok!"

Gábor Tóth;img-0876.jpg

Kimiho Raikkonena čaká na fínskej rally aj jedna zmena. Na rozdiel od všetkých doterajších rally tejto sezóny už nebude jeho tímovým kolegom Sébastien Ogier. Ten bol na šotolinové rally povýšený do hlavného tímu Citroenu a tak na fínskej rally bude mať Raikkonen po prvý krát za tímového kolegu Daniho Sorda.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri