Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Trendy

Kia Picanto v Európe s troma motormi

Monday, 24. 01. 2011 - 22:21, Ivan Václavík   

Kia Picanto v Európe s troma motormi

Budúca generácia modelu Kia Picanto bude mať svetovú premiéru 1. marca 2011 počas tlačovej konferencie na medzinárodnom autosalóne v hale 6 ženevského výstaviska Palexpo. Na trh sa dostane na prahu leta 2011 s troma ekonomickými motormi, kompletne prepracovaná, rozmerovo dlhšia a s väčším batožinovým priestorom.

kia-picanto-rear-2011g.jpg

Okrem päťdverovej verzie bude Kia Picanto novej generácie prvýkrát v ponuke aj s trojdverovou karosériou. Európski zákazníci budú mať na výber z troch nových výkonných pohonných jednotiek: dve verzie trojvalcového agregátu Kappa s objemom jeden liter - benzínovú a hybridnú verziu, spaľujúcu striedavo LPG a benzín. Treťou možnosťou je benzínový štvorvalec s objemom 1,2 litra.

kia-picanto-sketch1g.jpg

Výkony sa budú pohybovať od 69 až po 85 koní, s maximálnym krútiacim momentom v rozmedzí 94 a 121 Nm. Hladina emisií CO2 siaha od 95 do 105 g/km. Hybridný jednolitrový agregát Bi-Fuel disponuje výkonom 82 koní a krútiacim momentom 94 Nm. Spotreba paliva je podľa výrobcu v rozpätí 4,2 l/100 km až 5,9 l na 100 km, čo prispieva k výrazne nižším prevádzkovým nákladom.

kia-picanto-front-2011g.jpg

V Európe budú všetky modely Kia Picanto k dispozícii s technológiou ISG (štart-stop), znižujúcou podiel emisií na úroveň medzi 90 a 100 g/km, takže každý model spĺňa lokálne emisné limity, umožňujúce na niektorých trhoch aj daňové úspory. Efektivitu prevádzky podčiarkujú vynikajúce údaje spotreby paliva v rozmedzí od 4,1 do 5,6 l na 100 km.

kia-picanto-interiorg.jpg

Pohonné jednotky sú spojené s päťstupňovou manuálnou predovkou, v Európe majú záujemcovia o motor 1,2 l na výber aj štvorstupňovú automatickú prevodovku.

kia-picanto-actiong.jpg

Nováčik v segmente A je priam predurčený stať sa plnohodnotným protihráčom voči konkurenčným modelom. Tak ako ponúka novú úroveň jazdných vlastností a ekonomiky prevádzky, môže sa pochváliť aj výrazným dizajnom exteriéru, interiérom prepracovaným do najmenšieho detailu a množstvom moderných prvkov z hľadiska komfortu a bezpečnosti, ako napríklad LED diódové svetlomety denného svietenia, až sedem airbagov (v závislosti od trhu).



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri