Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Juraj Varga po Maroku odštartuje v Španielsku

Tuesday, 18. 10. 2022 - 11:38, Miroslav Majláth   

Juraj Varga po Maroku odštartuje v Španielsku

Posledná dvojica súťaží zaradených do svetového pohára v cross country sa koná iba dva týždne po sebe. Po Maroku teraz nasleduje Andalúzia.

 

Ingine Creators

Po Rally du Moroc, ktorá z dôvodu menšej kolízie, ale aj následného zlomenia navigačnej veže nedopadla celkom podľa predstáv Juraja Vargu sa tím presunul rovno do Španielska. Tu na nich čaká odložené podujatie Andalucia Rally 2022, ktoré sa pôvodne malo konať v mesiaci jún. Organizátor túto súťaž v poslednej možnej chvíli kvôli vysokým teplotám a možnostiam požiarov preložil na nový termín 18. – 23.10.2022. A práve sem, do slnečného Španielska, prichádza Juraj na druhom mieste priebežného poradia kategórie Quad v hodnotení svetového pohára. Jeho strata na prvého je síce dvadsaťtri bodov, pri troche športového šťastia by to však zase až tak veľa nemuselo byť.

Ingine Creators

„Išli sme rovno z Maroka do Španielska, keďže nemalo význam najazdiť viac ako šesť tisíc kilometrov zbytočne. Doma by sme boli snáď iba tri dni, tak sme to vypustili a radšej si trochu v Španielsku oddýchli. Na túto súťaž sa veľmi teším. Trať bude podľa všetkého veľmi zaujímavá a poriadne náročná. Po dojazde a oddychu z Maroka sme urobili na motorke veľký servis a povymieňali všetko čo bolo treba. Už sme ju aj odskúšali a som spokojný.  Boli sme celý deň na shakedowne, kde som chcel mať istotu, že všetko funguje. Chalani doviezli kopu vecí z domu, všetko sa povymieňalo, vymenili sme všetky ložiská a vlastne všetko čo sa dalo.

Ingine Creators

Počasie je fajn, teploty okolo tridsať, už som si zvykol, tak toto je fajn. Na motorke sme vyladili všetko čo sa dalo, verím, že to bude v poriadku.  Zajtra nás čaká administratívne a technické preberaní a následne prológ. Účasť nie je taká akú som očakával, veľa ľudí po Maroku si dalo pauzu, aj z dôvodu náhradných dielov, ktoré im chýbali. Som rád, že sme tu, ale október je poriadne náročný, dve veľmi ťažké súťaže za sebou. Nevadí, aspoň sa poriadne rozjazdíme pred Dakarom. Nebude to ľahká súťaž, ale tie Španielske šotoliny ja môžem, navyše navigácia tu bude oproti Maroku jednoduchšia, ide sa to väčšinou po cestičkách.  Tešíme sa na štart, tak nám držte všetci palce nech nám to vyjde,“ povedal pred štartom Andalucia Rally Juraj Varga.

Ingine Creators

Španielska Andalucia Rally v aktuálnom ročníku bola zaradená do spomínaného svetového šampionátu ako jeho jediná európska súťaž. Centrom Andalucia Rally 2022 bude mesto Sevilla. Organizátor pre súťažiacich pripravil päť samostatných etáp, ktorých trate sú rozložené v podstate po celej španielskej Andalúzii. O tom, ako sa bude Jurajovi Vargovi dariť vás budeme pravidelne informovať.

Ingine Creators

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri