Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Jiří Ošmera zápasil na FIA EHC v Limanowej s dažďom

Tuesday, 02. 08. 2022 - 14:22, Miroslav Majláth   

Jiří Ošmera zápasil na FIA EHC v Limanowej s dažďom

Pre Jiřího Ošmeru je okrem domáceho Šternberku najbližším podujatím zaradeným do seriálu FIA EHC podujatie v poľskej Limanowej. A práve tu sa počas víkendu fanúšikom predstavil.

 

Pfeifer motorsport

Aj keď väčšina európskych tratí je pre Jirku v tomto roku nová, trať v Limanowej už z minulosti poznal. Aktuálne sa na nej fanúšikom predstavil už po tretíkrát. Napriek znalostiam o trati, o jej nástrahách, neboli pre Jiřího Ošmeru a Pfeifer motorsport tohtoročné preteky jednoduché. Na vine bolo počasie. Napriek faktu, že meteorológovia na sobotu hlásili celodenné dažde, skutočnosť bola taká, že pršať začalo až večer, po tréningových jazdách. V nedeľu rovnako nepršalo a začalo až v momente keď Jirka absolvoval svoju druhú súťažnú jazdu.

Pfeifer motorsport

„Celý víkend sme čakali či bude pršať, alebo nebude. Trať v Limanowej je totiž aj na suchu poriadne šmykľavá, keďže sa tu striedajú tri druhy asfaltu a hlavne ten čo je po štarte poriadne šmýka. Stále sa nad nami prevaľovali mraky a tak sme stále riešili aké pneumatiky obuť. Prvá súťažná jazda bola dobrá, na suchu a mne sa podarilo zajazdiť aj dobrý čas. Žiaľ, v druhej keď som bol asi v polovici trate prišla búrka a v tej vode sa na mojich pneumatikách nedalo ísť. Škoda, že búrka neprišla päť minút skôr, alebo neskôr. Tento fakt sa podpísal aj na mojom umiestnení, bolo z toho piate miesto v skupine 4. Napriek tomu sa mi podarilo v priebežnom poradí udržať druhé miesto v skupine, v absolútnom poradí v rámci kategórie 1 som sa prepadol na siedme miesto, čiže o pozíciu smerom dole. Nevadí, do konca seriálu ostáva ešte trojica pretekov, tak hádam sa mi ešte podarí poskočiť smerom hore v absolútnom poradí kategórie 1,“ opísal limanowské preteky Jiří Ošmera.

Pfeifer motorsport

Teraz Jiřího Ošmeru, Pfeifer motorsport a Volkswagen Scirocco čaká príprava na ďalšie podujatie zaradené do seriálu FIA European Hill Climb Championship 2022. Tie sa budú konať o tri týždne vo Švajčiarskom St. Ursanne.

Pfeifer motorsport

Miro Majláth

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri