Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné

Nevychovaný moderátor v miniaute najväčšou hviezdou BBC. Zoznámte sa: Jeremy Clarkson

Thursday, 05. 08. 2010 - 00:01, Lukáš Raník   

Nevychovaný moderátor v miniaute najväčšou hviezdou BBC. Zoznámte sa: Jeremy Clarkson

Asi je zbytočné predstavovať našim čitateľom reláciu, alebo písanú formu relácie TopGear. Tento fenomenálny motoristický program sa bezkonkurenčne stal najsledovanejšou motoristickou reláciou na svete a za jeho zrodom stojí nikto iný ako Jeremy Clarkson, ktorý tento rok oslávil 50 rokov.

Niekým milovaný, inými nenávidení - Jeremy je známy svojim svojským prístupom a ostrým jazykom bez servítky. Zvládol uraziť premiéra, vysmieva sa ekologickým organizáciám a preháňa sa v najrýchlejších autách planéty. Vo svojom programe uplatňuje svoju neposednú fantáziu. Nezničiteľnú Toyotu Hilux nechá zasypať pri demolácií niekoľko podlažného domu, vyjde si s tankom do Iraku, v športových mašinách preteká s rýchlovlakmi a lietadlom. Ako prvý človek dokonca došiel autom na severný pól - jednoducho blázon :).

;BBC

Niektoré jeho komentáre musí štátna televízia BBC vypípavať, ale niekedy to Jeremy spraví rovno sám, keď sa preháňal po Francúzsku na Bugatti Veyron končila jeho dvojminútová recenzia slovami: „Je to píp-píp. Ide to ako píp-píp, nebesá spadli na Zem". A to nie je zďaleka všetko! Obyvateľov grófstva Norfolk nazval „buranmi", cyklisti sú podľa neho „obyčajní nacisti oblečení v Lycre". Personálu lietadla britských aerolínií vynadal do homosexuálov, šoférov kamiónov označil za „zabijakov prostitútok."

;BBC

Clarkson však nezasahuje iba do automobilového priemyslu. Jeho uštipačné poznámky nabúravajú i diplomatické vzťahy a mieria do najvyšších poschodí politiky. Vo svojom pravidelnom stĺpiku v The Sun vyvolal škandál s USA, keď napísal: „Väčšina Američanov ma mozog sotva nato, aby chodila po dvoch nohách." Členov parlamentu a ekologické organizácia zhrozil výrokom na globálne otepľovanie: „Čo je na ňom zlého? Možno stratíme Holandsko, ale sú i iné krajiny na dovolenku."

;BBC

Najväčšie zdesenia vo verejnosti však vyvolalo zverejnenie jeho platu. BBC mu platí neuveriteľne dva milióny libier. Vo verejnoprávnej BBC sa na jeho plat skladá 15 tisíc daňových poplatníkov a berie dvakrát viac ako ministerský predseda. Myslíte si, že Jeremy sedí v kancelárií? Nato rýchlo zabudnite :). Zatiaľ, čo jeho kolegovia spracovávajú v strese svetové spravodajstvo, on sa prechádza po budove tlačovej agentúry vo svojom miniaute Peel P50 micro-car. Riadi z neho pracovné porady a neopúšťa ho ani vo výťahu, kde komentuje veľkosť brušiek svojich kolegýň.

;BBC

Ako sa hovorí aj zlá reklama je reklama. V Jeremyho prípade to platí asi dvakrát. TopGear sa totiž predáva do 50 krajín sveta! A sledovanosť sa vyšplhala na neuveriteľných 350 miliónov divákov a Clarkson je mužom, ktorý sa o tento úspech najviac pričinil.

zdroj: xman.idnes.cz

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri