Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Jedno prvé a dve druhé miesta pre Výbohovcov v Mugelle

Wednesday, 02. 09. 2020 - 16:33, Miroslav Majláth   

Jedno prvé a dve druhé miesta pre Výbohovcov v Mugelle

Seriál Ferrari Challenge Europe 2020 pokračoval ďalším kolom na talianskom okruhu Mugello. Pre otca a syna Výbohovcov tento víkend priniesol nielen nádherné súboje, ale aj výborné umiestnenia.

 

Marco Vitali

Talianske Toskánsko je preslávené nielen výborným vínom a jedlom, ale aj pretekmi automobilov na okruhu Mugello. A práve spomínaný okruh ležiaci severovýchodne od svetoznámeho mesta Florencia privítal počas posledného augustového víkendu seriál Ferrari Challenge Europe, v ktorom Slovensko reprezentujú aj Miroslav a Matúš Výbohovci.

Marco Vitali

Už sobotné preteky sa ukázali v oboch skupinách, čiže v Trofeo Pirelli AM, ale aj Coppa Shell AM veľmi vyrovnané a o vzájomné súboje nebola vôbec núdza. V prvých pretekoch, kde bojovali jazdci v skupine Coppa Shell a Coppa Shell AM dojazdil Miroslav Výboh na veľmi peknom štvrtom mieste.

Marco Vitali

Druhé v poradí boli preteky skupiny Trofeo Pirelli a Trofeo Pirelli AM. Práve v druhej skupine vozidiel predviedol nádherné preteky Matúš Výboh. Počas celých tridsať minútových pretekov bojoval o víťazstvo. To mu nakoniec ušlo iba o pár desatín sekundy. Ak vezmeme v úvahu fakt, že Miro si v oboch pretekoch v Mugelle pripísal na svoje konto zároveň aj Best Top Speed vo svojej kategórii, tento víkend bol z jeho pohľadu naozaj vydarený.

Marco Vitali

V nedeľu sa konali ďalšie preteky, pričom už v kvalifikácii Miro Výboh dokázal, že to s umiestnením na pódiu myslí vážne. Po druhej priečke v kvalifikácii napokon v pretekoch dojazdil na zhodnom, čiže druhom mieste. Zároveň tak dosiahol na najlepšie umiestnenie v tohtoročnom seriáli.

Marco Vitali

Aj Matúš mal nedeľu lepšiu ako sobotu. Po druhom mieste v kvalifikácii mu druhé miesto v kategórii Trofeo Pirelli AM patrilo aj v pretekovom vláčiku. Neustále však na svojho najbližšieho súpera dobiedzal. Predbehnúť ho sa mu podarilo tesne pred posledným kolom. Samozrejme z toho bolo ďalšie víťazstvo tohtoročnej sezóny. Napriek spomínanému víťazstvu Matúšovi aktuálne patrí druhé miesto priebežného poradia, teraz však so stratou iba jediného bodu.

Marco Vitali

Ďalšie kolo Ferrari Challenge Europe 2020 je naplánované opäť o dva týždne, čiže v dňoch 11. – 13.9.2020 na okruhu Spa – Francorschamps v Belgicku.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri